X

VIDEO. Crin Antonescu: ”Cum să scoți la pensie un judecător sau un procuror la 50 de ani?”

Crin Antonescu, fost președinte al PNL până în 2014, a declarat în emisiunea ”Marius Tucă Show” de la Gândul unde a fost invitat că nu înțelege motivul pentru care magistrații și procurorii sunt scoși la pensie la 50 de ani.

Fostul lider PNL și-a exprimat indignarea față de această măsură de pensionare a magistraților la 50 de ani, având în vedere faptul că, la această vârstă, sunt copți, au experiență, au cazuistică.

 Antonescu a mai adăugat că este de înțeles ca un soldat sau un polițist să se retragă la vârsta de 50 de ani, când nu mai poate alerga după infractori prin Mamaia, dar în niciun caz un judecător sau un procuror.

”Domne nu mai suntem întregi la minte..Cum să scot un magistrat la 50 de ani la pensie, că abia s-a copt la minte, are experiență, are putere. Uitați-vă, nu știu, că suntem cu americanii, uitați-vă în filmele americane că abia mai respiră judecătorii aceia când dau verdictul că sunt bătrâni. De ce sunt așa? Pentru că știu, pentru că au cazuistică în cap, au experiență de viață. Cum să-l scot la 50 de ani când abia e în împlinătatea— îl scot la 50 de ani pe polițistul care nu mai poate alerga să se bată pe plajă, la Mamaia, cu ăia. Îl scot pe militar, pe soldat, că și la generali poți să-i mai țin bine, dar cum să scot judecătorul și procurorul la 50 de ani?”

D.Constantin

Sursa zilei • 20-08-2023, 00:01:42 • 3898 vizualizari

Continuare pe Sursa zilei »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri