X

Un hibrid om-cimpanzeu ar fi fost creat într-un laborator din Florida în anii 1920

Oamenii s-au întrebat dintotdeauna cum ar fi să creăm un hibrid om-cimpanzeu numit și „umanzeu”. Biologul rus lya Ivanovici a încercat în cel mai rău mod posibil și a eșuat. Dar, potrivit unor rapoarte de-a lungul anilor, au fost creați embrioni în acest sens.

Conform celei mai bizare povești dintre toate, se zvonește că un hibrid s-ar fi născut în SUA, înainte de a fi eutanasiat atunci când oamenii de știință implicați și-au dat seama ce au făcut cu adevărat.

Psihologul evolutiv Gordon Gallup a făcut aceste afirmații extraordinare în 2018, atunci când a declarat pentru jurnaliștii de la tabloidul britanic The Sun că hibridul s-a născut la un centru de cercetare a primatelor din Orange Park, Florida, în anii 1920, scrie IFLScience.

Un hibrid s-ar fi născut în SUA, înainte de a fi eutanasiat

„Ei au inseminat o femelă cimpanzeu cu spermă de la un donator uman necunoscut și au susținut nu numai că a avut loc o sarcină, dar sarcina a ajuns la termen și a dus la o naștere vie”, a declarat Gallup pentru ziar.

„În câteva zile, sau câteva săptămâni, au început să ia în considerare aspectele morale și etice, iar puiul a fost eutanasiat”.

Gallup, el însuși un psiholog respectat și creatorul testului oglinzii, a declarat că povestea i-a fost spusă de un „om de știință credibil”.

Afirmațiile extraordinare necesită totuși dovezi extraordinare. Nu este clar dacă un hibrid între un om și un cimpanzeu este chiar posibil. S-a sugerat că strămoșii oamenilor și cimpanzeii au fost capabili să se încrucișeze încă de acum 4 milioane de ani (ultimul nostru strămoș comun a trăit în urmă cu 6 sau 7 milioane de ani).

Afirmațiile extraordinare necesită dovezi extraordinare

Totuși, acest lucru este contestat, iar timpul aparent scurt de divergență a cromozomului X între cimpanzei și oameni (care a determinat echipa să suspecteze că a avut loc o hibridizare) ar putea fi explicat prin selecție naturală.

Alte animale cu diferențe genetice similare cu cele dintre cimpanzei și oameni – cum ar fi caii și zebrele – au reușit să se reproducă cu succes, deși descendenții sunt adesea infertili la rândul lor.

Să spunem că suntem suficient de asemănători din punct de vedere genetic pentru a produce un embrion. Chiar și așa, este puțin probabil ca acesta să ajungă la termen.

Incredibilia • 03-09-2023, 12:00:51 • 515 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri