X

Sute de simboluri misterioase au fost găsite pe tot globul. Ce ar fi „cercurile de zâne”, de fapt

Un studiu recent, realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, a făcut lumină asupra fenomenului misterios al „cercurilor de zâne”, care sunt discuri rotunde de pământ găsite în diferite locuri din întreaga lume. Aceste cercuri i-au nedumerit pe experți timp de decenii, iar originea lor rămâne necunoscută.

În special, acestea au fost descoperite în deșertul Namib din Africa și în vestul Australiei. Cu ajutorul studiului, cercetătorii speră să înțeleagă mai bine aceste „cercuri de zână” și modul în care se formează.

Cercetarea, publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, a utilizat imagini din satelit pentru a analiza zonele aride și uscate cu precipitații scăzute. Experții au antrenat o rețea neuronală folosind 15.000 de imagini, dintre care jumătate conțineau „cercuri de zână”.

Această rețea a analizat apoi aproximativ 575.000 de parcele ale Pământului și a identificat modele circulare care se repetă, ceea ce a dus la descoperirea a sute de simboluri misterioase pe tot globul. Potrivit studiului, există 263 de locații din zonele aride din Africa, Asia și Australia care au formațiuni similare de „cercuri de zâne”.

Diverși factori, precum condițiile climatice și organizarea plantelor dintr-o regiune, contribuie la formarea acestor cercuri. În unele cazuri, insectele, cum ar fi termitele, pot juca un rol, deși acestea nu creează ele însele cercurile. În Australia, termitele sunt un factor semnificativ în formarea acestor simboluri.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că comunitățile indigene din Australia cunosc aceste modele de generații întregi și le-au reprezentat în operele lor de artă. Înțelegerea interacțiunii dintre termite, iarbă, sol și apă este crucială în interpretarea acestor formațiuni.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a dezvălui întreaga amploare a misterului care înconjoară aceste „cercuri de zâne” și semnificația lor în diferite regiuni ale lumii.

Incredibilia • 15-11-2023, 00:00:57 • 210 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri