X

SUA lansează primul test pe oameni cu o pastilă care inversează efectele radiaților nucleare

În Statele Unite a fost lansat primul test pe oameni cu o pastilă care să inverseze efectele intoxicației cu radiații nucleare, notează Daily Mail.

Foto: www.dailymail.co.uk

În cadrul studiului, 42 de participanți vor primi medicamentul – denumit HOPO 14-1 – sub formă de pastilă orală în Plymouth, Michigan, și apoi vor fi monitorizați pentru a vedea cât de bine este absorbit și eliminat din organism.

Dacă studiul va avea succes, tratamentul ar putea deveni disponibil până în 2024, potrivit Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), care finanțează cercetarea.

Vestea despre acest studiu vine în contextul în care temerile legate de războiul nuclear s-au intensificat, în condițiile în care Rusia continuă să lanseze amenințări cu privire la utilizarea de arme nucleare, în timp ce își continuă războiul în Ucraina.

Președintele Putin a amenințat în repetate rânduri că va desfășura arme nucleare în primele zile ale războiului, în timp ce susținătorii săi au cerut ca armele nucleare să fie folosite pentru a nimici aliați ai SUA, cum ar fi Regatul Unit.

Kevin Ryan, fostul șef al Statului Major al Comandamentului de Apărare Spațială și Antirachetă al armatei americane, a avertizat astăzi că doborârea rachetelor „de neoprit” ale lui Putin l-a făcut pe acesta să fie mai predispus să apeleze la opțiunea nucleară.

„Dacă nu poate forța o victorie cu arme convenționale, el va recurge probabil la arme nucleare”, a declarat el pentru publicația DailyMail.com’ster din Marea Britanie.

Bombele nucleare sau scurgerile accidentale de la centralele nucleare pot duce la scurgerea de metale grele periculoase în atmosferă.

Acestea pot fi apoi absorbite de oameni prin ruperea pielii, prin respirație și prin consumul de alimente contaminate și pot provoca daune ADN-ului, țesuturilor și organelor din corp, crescând riscul de boli, inclusiv cancer.

Una dintre modalitățile de a reduce aceste daune este utilizarea unui medicament care atacă metalele grele și le elimină din organism cât mai repede posibil.

Două tratamente de acest tip – care utilizează medicamentul DPTA – sunt deja disponibile în SUA, dar trebuie administrate intravenos și vizează doar trei metale grele – care sunt plutoniul, americiul și curiul.

De asemenea, acestea pot elimina din organism ioni esențiali, cum ar fi magneziul, care este folosit pentru a ajuta mușchii să se miște.

Dar oamenii de știință spun că noul tratament – care se află în dezvoltare din 2006 – este de până la 100 de ori mai eficient în ceea ce privește legarea și eliminarea metalelor grele din organism.

De asemenea, se leagă de mult mai multe decât cele trei standard și se administrează prin intermediul unei tablete orale, ceea ce îl face mult mai ușor de utilizat în caz de urgență.

În cadrul studiilor clinice din prima fază, care sunt efectuate pentru a testa siguranța unui medicament, participanții vor fi împărțiți în șapte grupuri, fiecare conținând câte șase participanți.

Primul grup va primi o doză de 100 de miligrame (mg) de HOPO 14-1, urmând ca dozele să crească apoi până la 7.500 mg în ultimul grup.

Dacă o doză mai mică este considerată sigură, atunci un grup va primi și doze mai mici de 100 mg.

După ce au primit medicamentul, participanții vor fi monitorizați timp de până la 14 zile pentru a măsura cât de bine este absorbit, distribuit și eliminat din organism.

Dacă va avea succes, medicamentul va trece în etapa a doua și a treia a studiilor clinice – care vor testa dacă tratamentul este eficient și mai bun decât alte medicamente disponibile în prezent.

Acesta ar putea fi disponibil pentru public până în 2024, precizează NIAID.

Incredibilia • 19-05-2023, 00:00:58 • 205 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 8726 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri