X

Șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor vor rămâne în continuare fără carnete de conducere, dar vor avea drept de circulație pentru 15 zile

Conform unei noi reglementări, două noi categorii de șoferi contravenienți vor rămâne în continuare fără carnete de conducere, dar vor avea drept de circulație pentru 15 zile, perioadă în care pot contesta măsura luată de polițiștii rutieri.

În primul rănd este vorba de șoferii care produc un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale după ce „nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere sau depășirea”. Apoi, modificarea legislativă mai face referire și la șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor.

Șoferii aflați în ambele situații vor rămâne fără carnet, dar vor putea circula 15 zile conform dovezii eliberate de polițistul care a constatat contravenția. În acest interval, măsura aplicată poate fi contestată în instanță, iar în cazul în care justificările și eventualele probe sunt relevante, aceasta poate fi anulată.

detalii pe adevarul.ro

Articolul Șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor vor rămâne în continuare fără carnete de conducere, dar vor avea drept de circulație pentru 15 zile apare prima dată în Presshouse.ro.

Presshouse • 27-02-2023, 00:01:38 • 155 vizualizari

Continuare pe Presshouse »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 6214 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri