X

Sindicaliștii din Educație vor protesta și în stradă, în paralel cu greva generală: „Nu suntem asistați social”

Sindicaliștii din Educație au respins ieri, 21 mai 2023, oferta Guvernului României pentru încetarea grevei generale și spun că Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru problemele din educaţie.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“,în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, au respins ieri, 21 mai 2023, așa-zisa ofertă a Guvernului României.

NU avem nevoie de ajutoare sociale!

NU suntem asistați social!

AVEM nevoie de salarii decente!

NU am decis să facem grevă peste noapte!

NU facem jocuri politice!

ESTE greva oamenilor școlii, este greva celor peste 200.000 de angajați din învățământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor. Este greva celor care spun răspicat: AȘA NU SE MAI POATE!

ACUM, mai mult ca oricând, este important să dăm dăvadă de unitate.

Le mulţumim pentru susţinere şi înţelegere părinţilor şi elevilor!

Atenție, însă, la manipulările și dezinformările de pe rețelele sociale și cele care apar în spaţiul public pe anumite site-uri! Facem apel atât la jurnalişti, cât şi la membrii de sindicat să verifice informațiile la nivelul organizațiilor sindicatele teritoriale sau la federaţiile reprezentative din învăţământ!

Citește și VIDEO Limuzina Patriarhului Rusiei, Kirill, implicată într-un accident

De aproape doi ani tragem semnale de alarmă, organizăm acțiuni de protest. Din anul 2021 și până în prezent, când s-a luat decizia declanșării grevei, am avut următoarele acțiuni de protest:

De asemenea, sindicaliștii atenționează Guvernul României că, dacă în perioada imediat următoare „nu se implică serios în soluționarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învățământ şi nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat”, salariaţii din educaţie sunt hotărâți ca, în paralel cu greva generală,  să iasă masiv în stradă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

        

Articolul Sindicaliștii din Educație vor protesta și în stradă, în paralel cu greva generală: „Nu suntem asistați social” apare prima dată în PRESShub.

PressHUB • 22-05-2023, 12:01:40 • 865 vizualizari

Continuare pe PressHUB »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 9003 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri