X

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, filmat în timp ce îl sună pe șeful IPJ Constanța după ce a fost oprit în trafic

Încă un scandal între un șef al unei autorități a statului şi Poliţie. Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a fost înregistrat de un agent de la Poliţia din Eforie în timp ce îl suna pe şeful IPJ Constanţa, la o oprire în trafic, potrivit TVR Info. Conform înregistrării, care ar fi din august 2020, Horia Constantinescu nu i-a prezentat polițistului actele, ci i-a înmânat legitimaţia de la ANPC şi i-a transmis că se grăbeşte să ajute o colegă care ar fi fost agresată în timpul unei inspecţii.

Conform înregistrării, care ar fi din august 2020, Horia Constantinescu nu i-a prezentat actele agentului de poliţie, ci i-a înmânat legitimaţia de la ANPC şi i-a transmis că se grăbea la o intervenţie la un hotel, acolo unde o colegă ar fi fost agresată în timpul unei inspecţii. Pentru că agentul nu l-a lăsat să plece, Horia Constantinescu a apelat la şeful IPJ Constanţa.

Discuția dintre agent și șeful ANPC:

Poliţist: Vă rog să îmi prezentaţi documentele.
Horia Constantinescu: Da, vă mai prezint o dată legitimaţia.
Poliţist: Nu, mi-aţi prezentat o legitimaţie. Documentele personale şi auto.
Horia Constantinescu: Domnule, am plecat la acest incident. Vă rog eu, sunaţi la 112 sau îl sun eu pe dl Glugă ca să vă tempereze puţin avântul.
Poliţist: Da, sunaţi-l pe dl Glugă.
Horia Constantinescu: Da, dacă asta e atitudinea poliţienească…
Poliţist: Nu am voie să vă legitimez?
Horia Constantinescu: Ba da, dar eu vă spun că sunt la un incident, mi-au bătut o colegă în hotelul Oxford.
Poliţist: Am înţeles, bănuiesc că sunt organe de poliţie în zonă, se deplasează. Dvs sunteţi intervenţie sau ce?
Horia Constantinescu, vorbind la telefon cu șeful IPJ Constanța: E adevărat că alergam maşina, ca să ajung să îmi salvez colega de acolo, că e bătută, scuipată, până ajung colegii dvs. Da, a fost bătută, scuipată. Am plecat din sudul litoralului ca să ajung în Mamaia, la incident. M-au oprit, că alergam maşina spre incident. Da, da, da, acum, sunt două apeluri la 112, al meu şi al colegei bătute.  Nu ştiu, o plătesc contravenţia, dacă asta e nevoie. Am înţeles. Eram curios dacă se poate, măcar colegii mei să fie ajutaţi de un echipaj acolo. Am înţeles.

Reacția şefului ANPC Horia Constantinescu

Contactat de TVR Info, şeful ANPC Horia Constantinescu a afirmat că nu a cerut şefului IPJ să facă intervenţii pentru el, ci l-a rugat să se asigure că poliţiştii vor merge la locul unde avea informaţii că erau agresate colegele lui. A recunoscut însă că nu avea la el documentele necesare.

“Nu am solicitat inspectorului județean de poliție nicio secundă să facă sau să nu facă ceva în legătură cu constatarea contravenției. Sunt convins că domnia sa ar fi luat măsuri, mi-ar fi închis telefonul, ar fi sesizat organele competente dacă s-ar fi întâmplat acest lucru. L-am rugat să se asigure, că știa de incidentul din stațiunea Mamaia, unde colegele mele fuseseră ultragiate. L-am rugat să se asigure că cele două colege sunt în afara oricărui pericol, că nu ămi mai răspundeau la telefon. Nu am nicio explicație, cu toate că mi se sugerează că cel în cauză, și aici mă refer la polițist, ar fi în relație de afini cu unul dintre operatorii economici controlați de noi”, a spus Horia Constantinescu.

Articolul Șeful ANPC, Horia Constantinescu, filmat în timp ce îl sună pe șeful IPJ Constanța după ce a fost oprit în trafic apare prima dată în Presshouse.ro.

Presshouse • 01-08-2023, 00:01:26 • 612 vizualizari

Continuare pe Presshouse »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri