X

Scenariul The Last of Us devine plauzibil: o infecție fungică bizară se răspândește rapid printre muncitorii unei fabrici

Un focar bizar a izbucnit printre muncitorii din cadrul unei fabrici de hârtie din Escanaba, Michigan. Alături de 19 cazuri confirmate, autoritățile din sănătate au observat că alte 74 de persoane ar putea să fie, la rândul lor, infectate.

Public Health Delta & Menominee Counties (PHDM) au fost notificate pentru prima dată despre aceste infecții în data de 28 februarie, deși primele cazuri au apărut în ianuarie. În mod evident, cazul ne duce cu gândul la The Last of Us.

Ce se știe despre această infecție fungică

Așa cum s-a bănuit inițial, testele de laborator au arătat ulterior că oamenii erau bolnavi de blastomicoză, o boală a plămânilor cauzată de ciuperca Blastomyces dermatitidis.

Majoritatea cazurilor de infecție sunt asimptomatice, însă persoanele cu simptome tind să experimenteze tuse cu sânge, febră, dureri în piept, dificultăți de respirație, transpirație nocturnă, oboseală, dureri și scădere în greutate.

„În timp ce Peninsula Superioară din Michigan este o zonă de risc major pentru infecția cu blastomicoză, trebuie remarcat faptul că aceste infecții sunt extrem de rare”, a declarat Michael Snyder, ofițer de în cadrul PHDM, într-o declarație.

Majoritatea persoanelor cu blastomicoză au nevoie de tratament cu medicamente antifungice prescrise, care poate dura de la șase luni până la un an.

Sursa focarului este în prezent necunoscută, deși există o serie de moduri în care infecția ar fi putut prinde rădăcini în rândul persoanelor care lucrează la fabrica de hârtie.

Infecția se poate lua prin inhalarea sporilor ciupercii, care se găsesc, de obicei, în solul umed și în materiile aflate în descompunere, cum ar fi frunzele putrezite sau lemnul, spre exemplu.

„Deși sursa infecției nu a fost stabilită, continuăm să tratăm această problemă foarte în serios și urmăm recomandările din partea oficialilor din domeniul sănătății și implementăm numeroși pași proactivi pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților, contractorilor și vizitatorilor noștri”, a declarat, la rândul său, Brian Peterson, vicepreședinte la Billerud Escanaba Mill.

Așa cum menționam anterior, serialul The Last of Us ar putea fi primul care îți vine în minte, aflând despre o astfel de situație.

Chiar dacă o eventuală pandemie globală cu Ophiocordyceps este puțin probabilă, este clar că infecțiile fungice devin o povară tot mai mare pentru sistemele de sănătate din întreaga lume.

Incredibilia • 13-04-2023, 12:00:49 • 188 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 8726 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri