X

Samsung brevetează un sistem de cameră dublă sub ecran, pentru recunoașterea facială

Samsung ar putea lucra la un sistem destul de interesant pentru recunoașterea facială - unul care implică două camere sub ecran. Acesta este descris într-o cerere de brevet pe care Samsung a depus-o la KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service) în martie 2021. Documentul a fost făcut public săptămâna trecută și preluat de o publicație olandeză.

În esență, ideea este destul de simplă - sunt obținute mai multe imagini ale utilizatorului, din două unghiuri, pentru a construi mai bine un model 3D al feței care va fi utilizat în scopul autentificării. Totuși, Samsung menționează în mod specific utilizarea camerelor de sub ecran, ceea ce este un aspect interesant în sine.

Acest lucru ar putea necesita plasarea unei camere în apropierea părții inferioare a telefonului, în jurul locului unde se află acum senzorul de amprentă de sub ecran. Poate chiar combinarea celor două într-un singur modul optic.

Brevetul nu oferă atât de multe detalii. Cu toate acestea, prezintă o machetă a unui telefon obișnuit, cu două camere - una în partea de sus și una în partea de jos. Un alt lucru menționat în brevet este măsurarea dimensiunii pupilei. Ideea este că dimensiunea pupilei unui om ar trebui să varieze în funcție de condițiile de iluminare. Acest lucru ar putea fi folosit ca o măsură de securitate suplimentară împotriva folosirii unor obiecte precum fotografii sau măști pentru a „păcăli” autentificarea facială.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol:

TAGS:

Yoda • 26-09-2022, 00:00:45 • 913 vizualizari

Continuare pe Yoda »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 14246 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri