X

Radu Hossu și Flavia Boghiu au primit diplome de recunoștință la Ambasada Ucrainei din România: „Este o diplomă de recunoștință pentru voi toți”

Radu Hossu, cunoscut pentru faptul că e persoana fizică ce a reușit să strângă cea mai mare donație pentru Ucraina în perioada războiului și autor al Rezumatelor de Noapte, a fost invitat la Ambasa Ucrainei în România, alături de Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

Cei doi formează un cuplu atât în viață, cât și în faptele bune pe care le fac, pentru că Radu Hossu s-a implicat personal în sprijinirea Ucrainei, ducând donațiile direct acolo unde erau necesare, adică pe front, iar Flavia Boghiu a realizat în Brașov un centru impresionant pentru primirea refugiaților chiar din primele luni ale invaziei rusești în țara vecină. De aceea, ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, i-a invitat pe cei doi, pentru a-și exprima recunoștința și pentru a transmite câteva mesaje românilor care au donat pentru această cauză.

Împreună vom fi mai puternici. Împreună vom învinge. Cu această ocazie vreau să-mi exprim deplina recunoștiință față de poporul român pentru ajutorul acordat ucrainenilor care au fugit de război în România, românilor care i-au primit cu brațele deschise și celor care ajută Ucraina și poporul ucrainean în aceste vremuri extrem de grele„. Acestea sunt două dintre cele mai improtante mesaje pe care Excelența Sa și-a dorit să vi le transmită.” – scrie Radu Hossu după premiere.

De altfel, tot Radu explică motivul pentru care el consideră că această diplomă primită de la statul ucrainean este, de fapt, o diplomă a tuturor celor care s-au implicat și au donat pentru cauză:

„Fiecare dintre noi am primit o diplomă de recunoștiință pentru ceea ce am încercat și reușit în ajutorarea Ucrainei și ucrainenilor care chiar sunt în nevoie de ajutor. Ea aici, eu acolo. Eu sincer consider că această diplomă de recunoștință este a voastră. Fără falsă modestie. Nimic din ceea ce am reușit să „fac” în și pentru Ucraina nu aș fi reușit fără voi. Așadar este o diplomă de recunoștință pentru voi toți. Cei de aici, cei care au ajutat ucrainenii în nevoie (subliniez asta) și care au dat dovadă de empatie, de înțelegere, de păsare! De umanitate. Când i-am povestit Excelenței Sale despre faptul că există pensionari care donează mi-a dat de înțeles că știe și apreciază efortul fiecăruia dintre voi, cei de aici și de pe peste tot din România! Sunt mândru de ceea ce reușim să facem împreună! Este vorba de salvat vieți, de alinat suferințe, de umanitate. De ceea ce ne-am dori și noi să simțim dacă am fi în aceeași situație cu ei.” – a mai scris Radu Hossu cu privire la această distincție primită.

Amintim faptul că Radu Hossu a mai primit anul acesta un alt premiu important, și anume premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS) pentru anul 2022, „pentru merite deosebite în ajutorarea populaţiei civile din Ucraina”.

The post Radu Hossu și Flavia Boghiu au primit diplome de recunoștință la Ambasada Ucrainei din România: „Este o diplomă de recunoștință pentru voi toți” appeared first on Investigatoria.

Investigatoria • 22-07-2023, 00:01:25 • 422 vizualizari

Continuare pe Investigatoria »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 10554 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri