X

Povestea lui Thomas Wadhouse, omul cu cel mai lung nas din lume

Cartea Recordurilor înregistrează tot felul de recorduri neobișnuite legate de corpul uman. În această carte de referință găsim informații despre cea mai înaltă persoană sau cea mai scundă, precum și recorduri bizare precum cea mai lungă mustață sau cele mai lungi picioare.

Totuși, v-ați întrebat vreodată cum arată cel mai lung nas din lume? Trebuie menționat că acesta aparține unui artist de circ englez care a trăit în secolul al XVIII-lea.

Cel mai lung nas din lume

O pagină de Twitter numită Historic Vids a postat recent povestea incredibilă a bărbatului cu cel mai lung nas. De asemenea, a fost postată și o fotografie care reprezintă o reproducere din ceară a chipului său.

Thomas Wadhouse a fost recunoscut post-mortem de către Cartea Recordurilor drept posesorul celui mai lung nas din lume, având uimitoarea lungime de 19 centimetri.

Bărbatul s-a născut în Yorkshire, Anglia, în jurul anului 1730 și a fost un artist de circ la mijlocul secolului al XVIII-lea. În acele timpuri, tot ce era ciudat devenea automat spectacol de circ. Astfel, oamenii plăteau bani grei pentru a asista la spectacole cu oameni foarte înalți, pitici sau cu anumite diformități fizice.

Figura din ceară a lui Thomas Wadhouse. Foto: Twitter / Historic Vids

Dincolo de aspectul său neobișnuit și de spectacolele de circ, se cunosc puține lucruri despre viața lui Thomas Wadhouse. Articolele din presa vremii remarcau faptul că bărbatul părea să fie nedezvoltat din punct de vedere intelectual, referindu-se la faptul că suferea de retard mintal. Astfel, Thomas ar fi suferit de o boală necunoscută, iar diformitatea facială neobișnuită ar fi fost rezultatul acestei afecțiuni.

Thomas Wadhouse, omul cu cel mai lung nas din lume a murit în jurul anului 1780 în Yorkshire, la vârsta de 50 sau 52 de ani.

În zilele noastre, recordul pentru cel mai lung nas al unei persoane aflate în viață aparține unui turc pe nume Mehmet Ozyurek. Nasul acestuia măsoară 8,80 cm.

Este demn de remarcat faptul că cel mai înalt bărbat din lume este tot turc. Ba mai mult, chiar și cea mai înaltă femeie din lume provine tot din Turcia. Cel mai lung nas din lume al unei persoane aflate în viață se adaugă listei de recorduri extraordinare deținute de reprezentanții poporului turc.

Atlas Geografic • 16-11-2022, 00:00:35 • 172 vizualizari

Continuare pe Atlas Geografic »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 6214 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri