X

Povestea lui John Chau, misionarul ucis de canibalii pe care încerca să-i convertească la creștinism

A fost ucis în timp ce striga „Numele meu este John, te iubesc și Iisus te iubește ”. Un misionar american a decis să creștineze unul dintre ultimele triburi din lume rămase în epoca de piatra, însă încercarea lui s-a terminat tragic.

John Allen Chau, omul care a fost ucis de canibali

John avea 27 de ani și era originar din Alabama, SUA. Fiind absolvent al unui colegiu creștin, a petrecuse mulți ani aventurându-se în locuri îndepărtate ca voluntar creștin. De exemplu, fusese în Kurdistan, unde îi învățase pe copii să joace fotbal.

Cu toate acestea, experiența avută de tânăr pe insula Santinelei de Nord din Oceanul Indian a șocat lumea și nici până astăzi nu se știe ce s-a întâmplat de fapt.

Se știe că locuitorii acestei insule sunt o comunitate tribală extrem de izolată și agresivă, iar unii cercetători spun că ar fi chiar canibali. Din păcate, John a murit după doar două zile petrecute pe insulă.

Autoritățile din SUA au aflat că el a obținut o viză turistică pentru a vizita India. De fapt, investigatorii americani susțin că tânărul nu dorea să fie turist în India, ci misionar. Astfel, el a intenționat să convertească la creștinism locuitorii de pe insula Santinelei de Nord.

Pe 15 noiembrie 2018, John a navigat spre insulă împreună cu o Biblie, un prieten și opt pescari indieni. Potrivit relatărilor, indivizii au pornit spre insulă la bordul unei bărci cu motor și s-au oprit la o distanță cuprinsă între 500 și 700 de metri de țărmul insulei. John Chau a luat apoi o canoe și a făcut restul călătoriei singur.

Membri ai tribului izolat de pe Insula Santinelei de Nord

A doua zi, s-a întors la barcă cu răni cauzate de săgeți, dar totuși a dorit să se reîntoarcă pe insulă. Deși cei care îl însoțeau au încercat să-l convingă să renunțe, tânărul a mers din nou pe insulă, dar nu s-a mai întors viu. Pe 17 noiembrie, pescarii au văzut niște membri ai tribului care târau corpul lui John în afara insulei.

John Chau și prietenii săi au încălcat legea

Conform legii din India, este interzisă apropierea de Insula Santinelei de Nord la mai puțin de cinci mile. Această măsură a venit din cauza naturii extrem de agresive a locuitorilor de aici care preferă izolarea.

John Chau nu este singura victimă a acestor oameni care trăiesc precum în epoca de piatră. În 2006, niște turiști britanici au încălcat și ei legea indiană și au intrat ilegal pe insulă, unde ar fi fost uciși de localnici.

Comunitatea evanghelică din SUA îl consideră pe John un martir. Moartea sa a stârnit dezbateri cu privire la etica încercării de a impune credințe religioase oamenilor care preferă în mod clar să rămână izolați.

Atlas Geografic • 05-04-2023, 00:00:41 • 419 vizualizari

Continuare pe Atlas Geografic »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 8726 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri