X

Potrivit unui studiu, toți oamenii sunt descendenții unui cuplu care a trăit acum 100.000 de ani

Învățătura din Biblie potrivit căreia Adam și Eva au fost primii oameni de pe Pământ s-ar putea să se dovedească oarecum, în sensul că o echipă de cercetare susține că toate ființele umane sunt descendenții unui singur cuplu. Studiul a fost criticat de unii, însă are o concluzie interesantă.

Strămoșii tuturor oamenilor ar fi trăit acum 100.000 de ani

Cercetarea a fost făcută de către o echipă de oameni de știință americani și elvețieni și a fost publicată în revista Human Evolution. Cercetătorii au folosit în studiu ADN-ul mitocondrial a 5 milioane de animale din mii de specii, inclusiv oameni.

ADN-ul mitocondrial este transmis din generație în generație de la mamă la descendenții ei. Prin urmare, se pot găsi asemănări genetice și se pot ridica ipoteze cum că a existat un cuplu din care se trag toți oamenii.

Analiza acestui cod genetic a sugerat că 9 din 10 specii provin dintr-o singură pereche de indivizi. În cazul oamenilor, cei doi indivizi ancestrali ar fi supraviețuit unei catastrofe naturale care aproape a nimicit viața de pe Pământ.

Cercetarea concluzionează că 90% dintre specii au apărut în acea perioadă, adică acum 100.000 de ani, și poate modifica teoria evoluției umane așa cum am învățat-o la școală.

Studiul publicat de către cercetătorii americani și elvețieni a fost întâmpinat cu multă reticență. De exemplu, unele grupuri religioase au înțeles că toate formele de viață au apărut deodată acum 100.000 de ani, exact ca într-un Big Bang. Dintr-un motiv necunoscut, unii oameni au interpretat greșit rezultatele, crezând că întreaga umanitate provine de la o singură pereche de adulți, făcând comparații cu Adam și Eva.

Cercetătorii susțin că studiul se bazează pe teoria evoluției a lui Darwin, inclusiv pe ideea că întreaga viață are o origine biologică comună. Ei nu confirmă faptul că a existat un eveniment brusc în urmă cu 100.000 de ani în timpul căruia oamenii au apărut din senin, așa cum este scris în Biblie. Echipa de cercetare sugerează doar că procesul evolutiv a fost întrerupt și s-a reluat de mai multe ori în cronologia vieții pe pământ.

Atlas Geografic • 25-02-2023, 00:00:41 • 83 vizualizari

Continuare pe Atlas Geografic »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 6214 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri