X

Porumbeii cu ochii bulbucați, zburătorii de anduranță creați la Budapesta

Având una dintre cele mai bizare fețe din întreg regnul animal, probabil că porumbeii de Budapesta ar fi respinși de la majoritatea concursurilor de frumusețe.

Însă aceste păsări cu ochii bulbucați sunt iubite de crescători nu pentru aspectul lor, ci pentru extraordinara capacitate de zbor: pot petrece în aer ore în șir fără a avea nevoie de odihnă.

Foto: Pinterest

Porumbelul de Budapesta se deosebește de celelalte rase prin faptul că are capul de formă piramidală, ciocul foarte mic și ochii foarte mari și bulbucați, care îi dau un aspect „extraterestru”.

Această rasă mai este cunoscută și pentru abilitatea extraordinară de a zbura timp îndelungat la altitudini foarte mari.

Rezistă cinci ore în aer

Rasa a fost dezvoltată la începutul secolului XX de frații Poltl din Budapesta. Din acest motiv, păsările sunt numite uneori „porumbeii Poltl”.

Foto: Pinterest

Cei doi frați au încercat să creeze o rasă de porumbei zburători foarte eficienți, pe care să îi înscrie în cursele de anduranță.

După ce au împerecheat trei rase diferite cunoscute pentru anduranță, frații Poltl au obținut porumbelul de Budapesta, care poate zbura timp de cinci ore fără întrerupere.

Pe lângă ochii bulbucați, ca de broască, aceste păsări sunt renumite pentru marea varietate de culori a penajului.

[embedded content]

Columbofilii apreciază porumbeii de Budapesta pentru rezistența lor, dar rasa nu a devenit niciodată populară din cauză că păsările sunt foarte greu de înmulțit și crescut.

Mai mult, porumbeii din această rasă sunt neastâmpărați și capricioși și mulți evadează de la stăpânii lor.


În continuare, descoperă o altă rasă deosebită de porumbei – Porumbeii cu pene ondulate, vedetele concursurilor de frumusețe. Apoi, citește 5 curiozități despre porumbei, cele mai hulite păsări din oraș.

Incredibilia • 04-03-2023, 00:00:59 • 866 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 14246 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri