X

Pilot beat, oprit înainte de decolare. Urma să zboare cu 267 de pasageri la bord

Un pilot al companiei United Airlines, care s-a prezentat beat la un zbor de la Paris la Washington DC, a primit o sentință de închisoare cu suspendare de șase luni și suspendarea licenței de pilot pentru un an. „Ar fi putut avea loc un accident de avion, ai fi pus în pericol viața a 267 de pasageri”, i-a spus judecătorul.

A 63-year-old American had their pilot's license suspended after turning up drunk at Paris’s Charles de Gaulle Airport. https://t.co/JJ2LpnqxtW

— KRON4 News (@kron4news) July 29, 2023

Pilotul, în vârstă de 63 de ani, identificat ca Henry W., trebuie să plătească și o amendă de 5000 de dolari.

El s-a prezentat duminică, 23 iulie, la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris cu o alcoolemie de 0,132%, de trei ori peste limita legală pentru a pilota.

Personalul de securitate de la aeroport a observat că bărbatul „prezenta semne evidente de beție”, „se clătina ușor, ochii îi erau sticloși și gura uscată”.

Din cauza riscului evident reprezentat de un pilot beat, zborul programat să transporte 267 de pasageri către Aeroportul Washington Dulles a trebuit să fie anulat pentru siguranța tuturor.

Pilotul a spus în fața judecătorului că a consumat doar două pahare de vin în noaptea dinaintea zborului.

Într-o declarație, United Airlines a confirmat că pilotul a fost imediat retras din serviciu

„Siguranța clienților și a echipajului este întotdeauna prioritatea noastră cea mai mare. Avem standarde înalte pentru toți angajații noștri și avem o politică strictă de toleranță zero pentru alcool”,  se menționează în declarație.

United a fost forțată să intervină împotriva consumului de alcool în 2019, după ce doi dintre piloții lor au fost arestați în Scoția, înainte de a decola pentru un zbor transatlantic spre Newark.

Noua politică a companiei aeriene impune piloților să evite alcoolul cu cel puțin 12 ore înainte de zborurile lor.

Așa-numitele reguli „bottle-to-throttle” stabilite de Federal Aviation Administration (FAA) precizează însă că piloții nu pot consuma alcool cu mai puțin de opt ore înainte de zbor.

Cu toate acestea, organizația menționează că „opt ore de la sticlă la manetă” nu înseamnă că te afli în cea mai bună stare fizică de zbor sau că alcoolemia este sub limitele legale.

United Airlines pilot removed from service after showing up drunk to flight https://t.co/jc07ciut4t

— Fox News (@FoxNews) July 30, 2023

D.Constantin

Sursa zilei • 31-07-2023, 12:01:33 • 450 vizualizari

Continuare pe Sursa zilei »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 14125 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri