X

Pelerinajul religios de la Iaşi – 8.500 de oameni aşteaptă la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Aproximativ 8.500 de credincioşi aşteaptă la rând, joi seară, pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva depuse într-un baldachin aşezat în curtea lăcaşului de cult, relatează News.ro.

Afluxul de pelerini a fost unul ridicat pe tot parcursul zilei de joi, oamenii fiind nevoiţi să stea câteva ore la rând pentru a ajunge la raclă. De la începutul pelerinajului până joi seară, au reuşit să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva 143.000 de persoane, iar la rând se aflau alte 8.500 de persoane.

În total, 154 de credincioşi au necesitat îngrijiri medicale, iar 10 dintre ei au fost transportaţi la spital.

Vineri dimineaţă, pe o scenă amenajată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în dreptul Catedralei Mitropolitane, este programată Sfânta Liturghie. Slujba va fi oficiată de mai mulți preoţi şi va putea fi urmărită pe ecranele montate în centrul municipiului.

După Sfânta Liturghie, Primăria ieşeană va împărţii mii de porţii cu mâncare celor au au asistat la slujbă.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat iniţial că moaştele vor fi reintroduse sâmbătă în interiorul catedralei, însă, în funcţie de afluxul de pelerini, acestea ar putea rămâne încă o zi în curtea lăcaşului de cult.

Articolul Pelerinajul religios de la Iaşi – 8.500 de oameni aşteaptă la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva apare prima dată în Presshouse.ro.

Presshouse • 14-10-2022, 00:01:23 • 212 vizualizari

Continuare pe Presshouse »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 3198 articole • 112 documentare • 510 melodii • 886 bancuri