X

OAMENI CELEBRI ŞI MORŢILE LOR MISTERIOASE

În anul 1921, Lenin avea 51 de ani. Este momentul când boala sa se va declanșa.  Totul a început cu dureri de cap, insomnii. Din oratorul care fusese, Lenin nu mai putea pronunța cuvintele. Au urmat o paralizie, după care, în anul 1923, va muri.

Medicii au crezut că moartea sa a fost determinată de cele două gloanțe care rămăseseră în corpul său, în urma atentatului din 1918.După ce i-au făcut autopsia, medicii au declarat că vasele sanguine din creierul lui Lenin erau calcifiate. În anul 2004, trei medici israelieni, au pus un alt diagnostic. Lenin a murit de sifilis.
Istoricii și medicii ruși nu au fost de acord cu acest diagnostic. Lenin, simbolul rușilor, nu putea să aibă un asemenea sfârșit. Până și moartea lui trebuia să fie un act de glorie.

Tatăl lui Lenin a murit la vârsta de 54 de ani, în urma unui atac cerebral. Trei din frații săi au murit din cauza unor probleme cardiace. Medicii ruși susțin că este vorba despre o boală care s-a transmis genetic. Creierul lui Lenin se află conservat și depozitat în unul dintre laboratoarele Institutului Creierului din Moscova. Specialiști străini au cerut autorizația de a studia creierul lui Lenin. Rușii au spus, net!

Moartea lui Tutankhamon reprezintă o mare enigmă. De curând, specialiștii americani au lansat o ipoteză nouă asupra morții lui. În urma studierii mumiei lui Tutankhamon, aceasta este neagră, iar corpul în interior este ars, ei au conchis că moartea s-a produs prin ardere. Tutankhamon a murit la vârsta de 19 ani, în anul 1323 î.Hr. Multe ipoteze au fost lansate cu privire la cauza morții sale. Unii cercetători au susținut că era vorba despre o boală osoasă, alții epilepsie sau paludism.

Cercetătorii americani susțin că moartea a survenit prin ardere, la o temperatură de peste 200 de grade. În anul 1922, atunci când a fost descoperit mormântul lui Tutankhamon, Howard Carter a declarat presei că inima lui Tutankhamon nu se afla în interiorul corpului.

Jeames Dean este un mit pentru americani. Actorul a întruchipat spiritul rebel al unei generații întregi. Destinul său a fost unul tragic. În anul 1955, aflându-se la volanul mașinii sale, un Porsche, și-a găsit sfârșitul.

Imediat după accident, epava mașinii sale a fost vândută. Persoanele care au devenit, în timp, proprietarii mașinii au avut accidente care au condus chiar la moartea lor.. Se spune că mașina lui Dean era blestemată. El își numise mașina, micul bastard.

După multele accidente care se produseseră, zece la număr, s-a decis ca mașina să fie expusă într-un muzeu și scoasă din circulație. Din nefericire, un incendiu s-a produs în acel muzeu, toate mașinile au fost distruse, cu o excepție, Porsche-ul lui Dean era intact. Speriați, oficialii muzeului au hotărât să ducă mașina la un cimitir de mașini. Camionul în care a fost încărcată mașina a plecat spre destinație.  În momentul în care a ajuns la cimitirul de mașini, Porsche-ul nu mai era în camion. Nu se știe cum a dispărut și cine a intrat în posesia lui.

Nicolae Labiș a fost considerat drept urmașul lui Eminescu. A murit în anul 1956, la vârsta de 21 ani.
Varianta oficială a morții a fost aceea că, fiind băut a căzut din tramvai, în dreptul Spitalului Colțea. Familia și cei apropiați au susținut o altă variantă.

Pe patul de moarte, poetul a reușit să spună celor apropiați că a fost împins sub roțile tramvaiului. Labiș era însoțit de o balerină de origine rusă, Maria Polevoi, cu care se spune că ar fi avut o relație. Polevoi fiind amenințată de Securitate, nu a depus niciodată mărturie cu privire la cel care l-a împins pe Labiș. Polevoi se sinucide, în anul 1978, luând o doză mare de medicamente.

Internet • 14-07-2015, 06:00:16 • 2159 vizualizari

Continuare pe Internet »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 766 articole • 123 documentare • 508 melodii • 886 bancuri