X

O sugestie de frecat menta prin birouri, pentru bugetarii patriei

În timp ce în Japonia procentul bugetarilor din totalul populaţiei active – cea care lucrează legal, cu carte de muncă şi restul, nu includem aici munca la negru sau în folosul propriu, adică neplătind nimic la stat, dar aşteptând ajutoare de la acelaşi stat, pardon de la fraieri care muncesc legal – , ei bine, ca să revenim, în timp ce în Japonia procentul este 7% (am şi sursa informaţiei pe undeva, dar n-o mai caut, deoarece, nu-i aşa, mă credeţi pe cuvânt), în Republica Securistică, pardon Ţigănească, iarăşi pardon Asistată România, procentul este undeva peste 20 la sută, cred că vreo 24%, adică aproape un sfert dintre angajaţii cu job legal sunt la stat, adică la “stat”, nu la muncă, aţi reţinut ideea.

Haideţi să continuăm cu o întrebare, oarecum retorică: în ce condiţii ajunge o ţară să aibă datoria externă peste 100 miliarde de euro (aproape 110 miliarde, ca să fim mai precişi), plecând de la zero, adică fără datorii externe?

Să ştiţi că răspunsul nu-i foarte complicat: mărind numărul angajaţilor la stat. Adică îi plăteşti să frece menta. De unde le dai salarii? Din împrumuturi externe, taică, doar are FMI-ul bani (dacă ar fi după mine, n-aş mai acorda împrumuturi României, până nu reduce drastic numărul angajaţilor la stat).

De exemplu, Primăria Bucureşti are de câteva ori mai mulţi angajaţi decât Primăria Berlin, deşi Berlinul are un număr de locuitori de câteva ori mai mare (o fi sârma aia dintr-un orificiu al piţipoancei roşii Firea de vină). Aşa-i când te cheamă PSD = ciuma roşie = mafia şi te doare-n fund de viitorul acestei ţări.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) şi Statul Ortodox Român au, la rândul lor, o mare parte de vină. BOR a mai introdus în calendarul ortodox câţiva sfinţi ce musai trebuie sărbătoriţi, doar nu o să muncească românii prea mult, deoarece nu mai au timp să cotizeze la averile imense ale popilor. La fel, Şparlamentul României a mai dat o duzină de zile libere, 24 ianuarie, Rusalii, Sfântu’ Aşteaptă (ăsta încă nu), doar şi dacă freci prea mult menta ca angajat la stat devine plictisitor.

Şi un ultim exemplu. În domeniul învăţământului, cei care lucrează în ciclu primar (învăţătoarele şi învăţătorii adică) munceau prea mult, de luni până vineri, aşa încât conducerile întunecate ale Ministerului Educaţiei au hotărât că obiectele: Religie, Educaţie fizică, Limba engleză (franceză, germană… după caz), adică vreo 5 ore pe săptămână, să le predea profesorii, nu învăţătorii. Şi uite aşa mai iese o zi fără ore pentru învăţătorii patriei, se mai adaugă nişte cheltuieli de bani publici şi, hopa, mai trebuie împrumutate nişte miliarde de euro (evident, orele le fac alţii, dar învăţătorii nu au diminuate salariile). Mai rămâne să predea Matematica şi Limba română tot profesorii, ca cel puţin să ştim o treabă. Ei, dar sunt sindicate în învăţământ. Auzim ceva de la mafioţii din sindicat vizavi de aceste adevăruri?! Nimic, mucles. Are FMI-ul bani!

Aşadar, ca să revenim la titlul articolului, dacă sunteţi bugetar şi deja vă plictisiţi la serviciu, aşteptând prima de Crăciun, plus tichetele de masă, plus tichetele de vacanţă, plus al 13-lea salariu, plus …, plus…, că doar mai sunt miliarde de euro de împrumutat, şi de furat de catre mafioţii din politică, intraţi pe site-ul doizece.ro şi acolo puteţi juca online table, şah, poker etc., doar o faceţi pe banii statului, adică ai fraierilor care muncesc din greu, fie în România, fie prin ţările acelea unde se duc mafioţii politicieni milionari să-şi plimbe amantele, după ce au furat tot în România.

A Saptea Dimensiune • 16-12-2019, 20:04:04 • 1557 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 14246 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri