X

Instrumente (aplicaţii) AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) ce reduc volumul de muncă şi sporesc productivitatea muncii

A vorbi de productivitatea muncii în România, republică ortodoxă pupătoare de moaşte, este echivalent cu a vorbi de funie în casa spânzuratului. Într-o ţară unde eficienţa muncii este ultimul lucru care contează, mai ales în sectorul bugetar, populat de amantele, verişorii, cuscrii, părinţii, copiii, nepoţii etc. şefilor, cu greu putem afirma că, într-un viitor apropiat, vom folosi şi noi, românii, AI-ul (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) pentru a creşte prodictivitatea muncii.

Şi totuşi, haideţi să vedem câteva instrumente (aplicaţii) bazate pe inteligenţa artificială ce reduc volumul de muncă şi măcar la unii dintre noi poate devin instrumente utile în a efectua mai repede şi mai bine anumite activităţi.

ChatGPT

Am tot povestit despre ChatGPT în multe postări (articole) pe acest site, aşa încât nu are rost să reiau. Daţi o căutare pe site şi aflaţi o sumedenie de informaţii despre cum poate fi folosit cel mai cunoscut chatbot AI, dacă nu aţi aflat până acum.

Otter.ai

Asistent virtual pentru întâlniri online, care vă poate şi înlocui în timpul unui apel video. Aplicaţia este gratuită şi permite transcrierea live, înregistrarea întâlnirilor, înregistrarea redării, căutarea înregistrărilor, inserarea de comentarii și evidențierea secțiunilor.

Brain.fm

Într-o vreme, puneam muzică în momentul în care citeam sau învăţam. Cel mai dificil era să aleg muzica potrivită pentru acel moment (unii pun muzică şi când fac dragoste, da’ să nu intrăm în această zonă). Dacă nu ştii ce să alegi pentru a asculta într-un moment sau altul al zilei, Brain.fm poate face asta pentru tine, cu condiţia să-i comunici ce faci în acel moment. Bazată pe inteligență artificială, această aplicație de streaming audio este special concepută pentru a stimula funcțiile îmbunătățite ale creierului.

Aplicația generează automat conținut, adică ne economiseşte timpul, nefiind nevoiţi să alegem și să creăm o listă de redare. Conținutul audio nu se epuizează niciodată și nici măcar nu trebuie să ascultați de două ori nicio piesă. Listele de redare generate de AI ale aplicației oferă opțiuni şi pentru un somn mai bun sau pentru meditație.

Tara.ai

Să trecem cu adevărat la muncă, în sectorul privat adică, nu la stat (degeaba), şi să ajungem la acest instrument fantastic destinat celor care au proiecte cu un volum mare de muncă, în domeniul dezvoltării d produse sau servicii.

Tara.ai este instrumentul potrivit de productivitate bazat pe inteligență artificială, care accelerează procesul de dezvoltare și finalizează proiectele în timpul estimat. Pe lângă îmbunătățirea vitezei de finalizare a proiectului, crește și precizia în timpul fluxului de lucru al proiectului. Pe lângă crearea listelor de sarcini, permite şi implementarea dezvoltatorilor la cerere și accelerarea dezvoltării produselor. Tara posedă diverse precalificări, cum ar fi NDA-uri, salarizare și verificarea identității în mod automat.

De asemenea, îl puteți folosi pentru a automatiza acoperirea produsului. Instrumentul folosește AI pentru a analiza milioane de proiecte software online și oferă un perimetru personalizat utilizatorilor săi. Cu această aplicație, puteți crea instantaneu sarcini și programe esențiale pentru proiectul la care lucraţi.

Timely

Deşi se spune că timpul este cel mai mare duşman al omului, această aplicaţie reuşeşte să ne facă timpul prieten. Cu alte cuvinte, putem deveni mai productivi dacă gestionăm eficient timpul.

Aplicația înregistrează automat timpul pe toate dispozitivele, pentru a oferi o imagine de ansamblu completă a cronologiei zilnice. Apoi, instrumentul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) generează foi de parcurs precise, combinând toate datele.

Puteți verifica datele analizate, pentru a determina timpul petrecut cu diferite sarcini. Timely vă ajută să identificați scurgerile de timp ale fluxului de lucru, astfel încât să vă puteți concentra asupra priorităților. De asemenea, cu această aplicaţie, puteți monitoriza cheltuielile bugetului proiectului.

Grammarly

Grammarly este o aplicație populară ce corectează greșelile gramaticale și de ortografie. Aplicația se integrează cu browser-ul sau cu aplicațiile de editare de text, precum Google Docs, adică vă puteţi verifica scrisul online și offline. Vă ajută să scrieți impecabil, subliniind greșelile de ortografie, gramaticale și de punctuație.

Utilizează tehnologia AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) pentru a îmbunătăți semnificativ tonul, lizibilitatea și claritatea scrisului. De asemenea, sugerează și dacă redactarea este suficient de captivantă sau nu.

Sistemul său Natural Language Processing (NLP) – procesarea limbajului natural – permite instrumentului de scriere să înțeleagă scrisul ca un om. Aplicația adună, de asemenea, feedback de la utilizatorii săi pentru a înțelege când cineva dorește să ignore o sugestie.

Adobe Spark

Doriți să realizați grafică profesională, videoclipuri, animații, colaje sau fluturași în doar câteva minute? În caz afirmativ, Adobe Spark este alegerea potrivită. Cu acest instrument bazat pe inteligență artificială, non-designerii nu vor avea probleme în a crea modele unice.

Adobe Spark oferă culori, fonturi și șabloane pentru a crea grafice, videoclipuri și pagini web interesante. Această platformă modifică automat textul, imaginile și alte elemente pe măsură ce creați modele. În plus, instrumentul recomandă aspecte bazate pe orientarea imaginii.

Crayon

Indiferent de domeniul tău de activitate, cu siguranță te vei confrunta cu o concurență dură. Pentru a-ți dezvolta afacerea, trebuie să știi ce face concurenţa.

Urmărirea și analiza manuală a concurenței online este o sarcină obositoare. Cu Crayon, puteți economisi timp și efort folosind o aplicație competitivă bazată pe inteligență artificială. Această platformă vă permite să adunați, să analizați și să acționați pe baza pașilor concurenţei.

Instrumentul urmărește datele concurenților pe diferite canale online și le pune pe toate într-un singur tablou de bord pentru o vedere completă a amprentelor digitale ale concurenților. De asemenea, analizează și identifică tendințele pieței pentru a vă oferi actualizări majore.

Cu astfel de date, agenții de marketing pot lua decizii strategice rapide, fără probleme. Vă ajută să rămâneți cu un pas înaintea concurenței, oferind informații corecte celor responsabili de dezvoltarea şi evoluţia proiectului.

Futurenda

Tehnologia AI vă poate ajuta să vă planificați sarcinile zilnice. Futurenda folosește inteligența artificială pentru a programa sarcini și pentru a crea agende. Vă puteți organiza automat sarcinile și evenimentele folosind această aplicație de planificare de nouă generație.

Este necesar să adăugați manual sarcinile. De asemenea, introduceți termenul limită pentru fiecare sarcină și timpul estimat de finalizare. Această aplicație se va ocupa de restul. Sarcinile vor fi organizate și programate astfel încât să vă fie bine.

Are o interfață plăcută pentru a introduce cu ușurință sarcini și evenimente în planificator. În plus, estimează când poate fi finalizată o sarcină. Prin urmare, vă puteți ajusta volumul de muncă după ce ați luat pauze, după cum este necesar.

Perplexlity AI

În comparaţie cu ChatGPT, care este un chatbot AI, Perplexlity AI este este un motor de căutare, care oferă diverse link-uri pentru a face căutarea utilizatorului cuprinzătoare.

Notion AI

Notion AI este un partener ideal de automatizare, mai ales atunci când doriți să vă automatizați sarcinile. Poate rezuma notele, poate extrage punctele cheie și poate recapitula rapid notele întâlnirii pentru a le face mai eficiente și mai valoroase.

Spațiul de lucru conectat al Notion AI oferă o mulțime de opțiuni pentru a face brainstorming de idei, pentru a scrie schițe pentru profilurile de pe rețelele sociale și pentru a edita schițele din mers. Mai puteți folosi acest instrument pentru a verifica ortografic și pentru a utiliza facilitățile sale de corectare a gramaticii, la fel ca orice alt instrument gramatical de editare.

ManyChat

ManyChat se concentrează spre a ajuta companiile să reușească în proiectele lor de marketing. Cu gama sa de servicii, inclusiv un chatbot Facebook Messenger, marketing automat Instagram și funcții de conectivitate WhatsApp, gama acestui instrument AI oferă o serie de integrări.

Pentru a duce lucrurile la un nivel superior, instrumentul oferă un generator de flux elaborat, cu servicii extinse pentru a vă construi structura de automatizare. Sau puteți chiar să utilizați șabloanele preexistente pentru îmbunătățiri de marketing.

Midjourney

Imaginează-ți cât de ușor ar fi să creezi fotografii și imagini elaborate introducând cerințele tale. O astfel de caracteristică ar fi putut suna absurd în urmă cu câțiva ani, dar realitatea actuală este diferită cu MidJourney, un instrument AI text-to-image.

MidJourney este unul dintre cei mai buni generatori de artă AI pentru a crea imagini din text. De la crearea de coperți de marketing uimitoare până la coperți de cărți şi grafică socială, acest instrument deschide lumea creativității.

Deși aplicațiile AI nu pot înlocui oamenii, ele vă pot ușura volumul de lucru. Puteți economisi timp prețios folosind programele de productivitate menționate mai sus, care folosesc tehnologia inteligenței artificiale.

Citeşte şi articolele:

A Saptea Dimensiune • 30-07-2023, 00:00:30 • 1369 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri