X

În 2005, în Ceahlău, pădurii i se făcea rău. De la PSD

Dragi ecologişti, astăzi, la rubrica noastră, nu o să plângem pentru ceva ce a fost, ci o să jelim pentru ce va fi. Copacii pentru care purtăm doliu stau bine mersi în picioare deocamdată şi habar nu au că undeva, în complicatul păienjeniş de interese din Piatra Neamţ, cineva le-a pus gând rău.

Dar cine a fost atent la conflictele din presa zonei nu poate să nu remarce că, de câteva luni, preşedintele (din 2004 – n.m.) Consiliului Judeţean Neamţ, pesedistul Dan Constantin, fost şef al UTC (Uniunea Tineretului Comunist – n.m.), a prins o dragoste suspectă de natură. Care natură? Păi, cum zice şi poetul, „Priveam Ceahlăul la Apus, într-o sălbatică splendoare…”. E vorba, bineînţeles, de Parcul Naţional Ceahlău, al cărui fond forestier se află (se afla în 2004 – n.m.) în administrarea Serviciului Salvamomt.

De câteva luni, Constatin a început să se plângă că salvamontiştii nu taie bilete la turistele frumoase care urcă pe Ceahlău, fapt care prejudiciază grav bugetul local. Consecinţa ar trebui să fie, după Constantin, înfiinţarea, pe lângă Consiliul Judeţean, a unui Serviciu de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău, care să le lase salvamontiştilor foarte mult timp liber pentru turiste.

Miza, v-aţi dat seama, sunt miliardele de metri cubi de material lemnos de pe Ceahlău. Aşa, lucrurile au mai multă coerenţă, deoarece despre Constatin se spune că prin firmele lui aprovizionează rezervele naţionale de material lemnos şi mai are şi nişte afaceri micuţe cu cherestea. O ocazie nemaipomenită ca afacerile să devină mai mari şi pădurea mai mică. („Academia Caţavencu”, nr. 682/2004)

Citeşte şi articolele:

A Saptea Dimensiune • 10-09-2023, 00:00:44 • 763 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri