X

Hans Christian Andersen era pervers din cale-afară

Hans Christian Andersen este unul dintre cei mai importanți scriitori care au trăit vreodată. Fără el nu am fi avut „Degețica” și aproximativ 80% din producțiile Disney de azi nu ar exista.

A fost scriitorul care a redefinit limba daneză și a publicat unele dintre cele mai de succes povești pentru copii scrise vreodată. Toate acestea, în timp ce se manifesta ca un pervers bisexual singuratic care mai și ținea un jurnal detaliat al plăcerilor sale.

Hans Christian Andersen. Foto: WIkimedia

Precum Charles Dickens, Hans Christian Andersen este unul dintre scriitorii de care aproape toată lumea a auzit. De-a lungul unei cariere literare strălucitoare, a dat lumii „Mica Sirenă” și a devenit cel mai de seamă scriitor al Danemarcei.

Astăzi, este amintit ca un scriitor genial, dar ciudat și melancolic, care, „ca să rămână pur”, a refuzat să se căsătorească. Este o idee interesantă, dar, din păcate, are prea puțin de-a face cu adevărul.

După toate mărturiile (inclusiv a lui însuși), Andersen a fost un pervers dominat de frustrări și puțin cam lunatic.

Știm asta pentru că obișnuia să țină un jurnal în care descria cu detalii minuțioase, de exemplu, cum se masturba, folosind simbolul „+” pentru a indica o masturbare deosebit de satisfăcătoare.

Iar Andersen se masturba foarte mult… După ce era vizitat pe neașteptate, urca frecvent la etaj ca să se masturbeze, gândindu-se – după cum scrie în jurnal – la oaspeții neașteptați.

Pe de altă parte, era un obișnuit al bordelurilor din Copenhaga, unde pur și simplu discuta cu prostituatele înainte de a fugi acasă pentru a se masturba din nou.

Nici Andersen nu și-a limitat dorințele la sexul opus. Se știe că era bisexual, cu o particularitate nefericită. Deși îi plăceau femeile adulte, Andersen era deosebit de captivat de băieți.

În timpul șederii sale la Charles Dickens în 1857, a cerut să fie bărbierit în fiecare dimineață de către unul dintre copiii lui Dickens, cerere pe care autorul britanic a refuzat-o cu supărare.

Andersen și-a petrecut viața „chinuit de dorințe sexuale neîmpărtășite” pentru tinerii bărbați, dorințe pe care le-a mai atenuat cu o dependență de pornografie.

Cu toate că a scris unele dintre cele mai frumoase texte pentru copii, se pare că Hans Christian Andersen a fost, chiar și după standardele societății de azi, un pervers.

Un amănunt interesant este că Andersen a ajuns prin 1840 și pe meleagurile noastre. Impresiile lui, așternute pe hârtie cu mult meșteșug, se găsesc în cartea „Bazarul unui poet”.

Incredibilia • 10-12-2022, 00:00:53 • 108 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 6214 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri