X

Google lucrează la browserul iPhone Chrome care renunță la WebKit-ul de la Apple

Google Chrome și Mozilla Firefox s-ar putea elibera în curând de restricțiile impuse de Apple, care obligă browserele să folosească motorul de randare Safari WebKit în locul celor din versiunile lor.

Potrivit The Register, Mozilla și Google pregătesc aplicații pentru viitoarele dispozitive iOS care utilizează motoarele Blink și Gecko folosite în browserele lor standard, în loc de WebKit. Aceasta înseamnă că, în loc să acționeze în esență ca o versiune a Safari, mai multe versiuni native de Firefox și Chrome ar putea veni pe iOS.

Îndepărtarea de WebKit: de ce acum?

Dacă ar exista vreodată un moment pentru Google și Mozilla să depășească limitele hotărârii Apple, acum ar fi unul bun. Conform noilor reglementări, Apple este obligat să permită altor aplicaţii să ruleze pe iOS.

MacOS acceptă deja browsere terțe cu funcții complete, dar dacă Apple ar permite aceste browsere să acceseze iOS, ar trebui probabil să răspundă cu un Safari re-modificat, altfel ar pierde utilizatorii. Această competiție este benefică pentru utilizatori, dar aceasta nu este o luptă nouă. Ted Mielczarek, un fost inginer la Mozilla, a susținut pe Twitter că a lucrat la obținerea versiunii motorului Gecko a Firefox pe iOS încă din 2010 și din nou în 2015.

Într-o declarație pentru The Register, Mozilla și-a explicat raționamentul pentru care a lucrat la proiect: „Respectăm politicile Apple pentru magazinul de aplicații iOS și pur și simplu facem o muncă de explorare pentru a înțelege provocările tehnice pentru browserele bazate pe Gecko în iOS, dacă acele politici ar fi să se schimbe. Sperăm că va veni ziua în care oamenii vor putea decide liber să folosească browserul la alegere, inclusiv posibilitatea de a selecta motorul care îl susține.”

Google și Mozilla se confruntă, de asemenea, cu presiuni pentru a se îmbunătăți. Implicațiile potențiale ale chatbot-urilor AI, cum ar fi ChatGPT, și integrarea AI în Bing și Edge ar putea schimba motoarele de căutare pentru totdeauna. Google lucrează, de asemenea, la propriul său AI Bard, care ar putea ajunge la browserul său alimentat de Blink.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

A Saptea Dimensiune • 10-02-2023, 12:00:44 • 555 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12472 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri