X

Fose septice de la Eco Vera

În acest articol vom vorbi despre fose septice de la Eco Vera. Ce este o fosă septică? Păi, o fosă septică, pentru cei carr nu ştiu, este un sistem de evacuare şi tratare a apelor menajere dintr-o locuinţă, acolo unde nu există o reţea centrală de canalizare.

Este foarte utilă în mediul rural, fiind cea mai bună soluţie pentru eliminarea apelor uzate, într-o gospodărie individuală. Faţă de latrină sau hazna, fosa septică este o soluţie ecologică şi modernă, ce reduce la minim eliminarea reziduurilor menajere în mediul înconjurător, dar şi pierderile de apă.

Putem compara, fără riscul de a greşi, o fosă septică cu o staţie de tratare a apei în miniatură, procesul de filtrare şi drenaj având loc chiar la faţa locului.

Din ce este formată o fosă septică

Fosa septică are următoarele componente:

Fosa septică nu este totuna cu un bazin vidanjabil, acesta fiind format dintr-un recipient în care se acumulează apa menajeră, fără a fi tratată, şi care trebuie golit periodic, folosind o vidanjă.

Câte ceva despre bioactivatori

Biocativatorii, precum Bacti+ din imaginea şi link-ul de mai sus, previn acumularea de deşeuri organice, acestea fiind descompuse. Ce mai fac biocativatorii? Păi, elimină mirosurile neplăcute, accelerează descompunerea grăsimilor, celulozei, proteinelor, amidonului, reduc nevoia de curăţare prin vidanjare, rezolvă problema cu reactivarea foselor ieşite din uz.

Bioactivatorii sunt inofensivi atât pentru om, cât şi pentru mediu. Nu conţin microorganisme patogene şi nici substanţe chimice. Sunt neutri, non-toxici şi non-corozivi, nu modifică proprietăţile suprafeţelor curăţate. Au o concentraţie foarte înaltă de microorganisme benefice. Se pot folosi în fose septice, toalete exterioare, separatoare de grăsimi, ţevi, sifoane, canale şi staţii de epurare a apelor uzate.

Cum funcţionează o fosă septică

Principiul de funcţionare al unei fose septice este relativ simplu. Prin intermediul conductelor, apa menajeră dintr-o locuinţă ajunge în rezervorul fosei septice, acolo unde reziduurile solide sunt separate de cele lichide, prin intermediul gravitaţiei. Particulele mai grele ajung pe fundul rezervorului, în timp ce uleiurile şi grăsimile rămân la suprafaţă. Folosind biocativiatori, particulele solide de la baza fosei septice sunt descompuse în elemente de bază.

Prin reţeaua de drenaj, formată din tuburi găurite, apa tratată este deversată în sol. Reţeaua pentru drenarea apei este instalată la o adâncime de minim 80 de centimetri, pentru a fi ferită de îngheţ. Nu este acoperită direct cu pământ, ci cu pietriş. La sfârşit, reziduurile solide pot fi eliminate mult mai uşor.

Tipuri de fose septice

În funcţie de materialul din care este fabricată, avem aşa:

Dacă doriţi să comandaţi fose septice, staţii de eupurare, bazine apă, biocactivatoare pentru fose septice, separatoare de hidrocarburi sau grăsimi, bazine vidanjabile, rezervoare INC 100l, iată nişte date de contact care pot fi utile:

Eco Vera

Adresa: strada Tineretului, Floreşti, 407280, Cluj

Telefon: 0747 503 441, 0766 373 973

E-mail: office@eco-vera.ro

A Saptea Dimensiune • 29-01-2023, 12:00:48 • 95 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 9003 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri