X

Eroarea prin care iPhone 14 alertează poliția în situații banale. La ce trebuie să fii atent

Se pare că funcția Crash Detection a telefonului interpretează greșit mișcările rapide și le cataloghează ca fiind accidente de mașină.

Noua funcție Crash Detection a iPhone 14, care este menită să alerteze automat serviciile de urgență atunci când a avut loc un accident de mașină, se pare că se confruntă cu niște probleme. S-a constatat că, prin această funcție, iPhone 14 sună la poliție atunci când utilizatorii se dau într-un roller coaster, de exemplu.

Funcția utilizează un giroscop și un accelerometru cu forță mare pentru a detecta patru tipuri principale de accidente: accidente frontale, laterale, din spate și răsturnări. În cazul în care senzorii detectează un impact, funcția va contacta automat poliția. Dacă purtătorul nu respinge apelul în 20 de secunde, un mesaj audio transmite o informare către serviciile de urgență cu privire la accident și indică locația acestuia.

Această caracteristică pare să fi creat o mică bătaie de cap personalului de urgență din apropierea parcului de distracții Kings Island din Cincinnati, care a primit șase apeluri de detectare a accidentelor de la utilizatori de iPhone sau de Apple Watch Series 8.

Alerte similare au fost primite de la pasagerii dintr-un roller coaster de la Six Flags Great America, în apropiere de Chicago. Puteți evita apelurile accidentale punând temporar dispozitivul în modul avion sau dezactivând funcția din setări.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol:

TAGS:

Yoda • 11-10-2022, 00:00:47 • 1417 vizualizari

Continuare pe Yoda »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12472 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri