X

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LXXXVII)

Cascada Niagara

În fiecare minut, peste 100 000 de metri cubi de apă cad de la înălţimea de 51 de metri a faimoasei cascade Niagara, aflată la graniţa dintre Canada şi SUA.

Această forţă formidabilă a naturii a atras numeroşi aventurieri dornici s-o înfrunte. Cea dintâi persoană care a supravieţuit traversării cascadei nu a fost vreun temerar sau vreun acrobat, ci o învăţătoare pe nume Annie Edson Taylor.

Aceasta s-a legat cu un ham de piele şi s-a băgat într-un butoi de murături înalt de 1,52 metri şi cu diametrul de 90 de centimetri. În butoiul căptuşit cu pernuţe care să amortizeze şocul, Taylor a fost remorcată de o bărcuţă până în mijlocul Niagarei care curgea cu iuţeală şi acolo i s-a dat drumul.

Lovită violent de pereţii butoiului la trecerea peste praguri şi proiectată peste marginea cascadei, Taylor a ajuns vie la mal, deşi cam învineţită, la 20 de minute de la începutul aventurii.

Deşi a inspirat o mulţime de imitatori îndrăzneţi, să cobori pe cascada Niagara e ilegal, iar supravieţuitorii riscă o amendă zdravănă şi de o parte, şi de alta a frontierei. (Sursa informaţiilor: mashable.com)

Votul este totul. I-am înjurat pe Băsescu şi Iohannis, dar să ne imaginăm în ce lagăr rusesc eram dacă ieşeau Năstase şi Ponta.

Covrigarul Ciolacu neagă crimele ceauşiste/comuniste. Cum poate fi acest individ premier într-o ţară membră UE şi NATO?!

Nu votezi, nu contezi. În democraţie, contează doar votul. Restul e gargară ieftină care nu schimbă cu nimic realitatea.

Chiar dacă nu votezi, rezultatul alegerilor te va afecta şi pe tine. Doar că, după alegeri, nu prea mai poţi face nimic.

Doar impotenţii nu râvnesc la o femeie frumoasă, fie şi a altora.

Organizaţia (necaritabilă) cu cel mai accentuat caracter mafiot este Biserica Ortodoxă Română (BOR) = Mafia Sutanelor Negre.

După ce faci 1,5 meciuri bune, te califici la europene, c-ai mâncat ceva când erai mic. România la europene: 0 victorii!

Patrihoţii şi şoşocarii nu amintesc niciodată de eliminarea pensiilor speciale, de reducerea numărului de parlamentari (300) etc.

AUR, PSD, BOR, FSN, USL, PCR – aceeaşi mizerie! O mizerie ce are ca fundament crima + hoţia + minciuna + dezinformarea.

„Amărâţii” care au pensii mici nu s-au omorât cu studiul, pentru a presta o muncă bine plătită. Analfabeţii şi pensia o au mică.

Guvernul PSD-PNL nu numai că nu elimină pensiile speciale, dar le şi măreşte cu 13,8%, de la 1 ianuarie 2024.

Cea mai gravă boală, cel mai criminal virus, cea mai devastatoare molimă, de care nu am scăpat încă, se numeşte Comunism.

Unde au ajuns (aproape) toţi activiştii Partidului Comunist Român după 1989? În învăţământ, în politică, în administraţie.

Iohannis şi PNL au păstrat şi au continuat acţiunea criminală a grupării Dragnea de demolare a legilor bune ale Justiţiei.

În România, comunismul nu a fost înlocuit de democraţia occidentală, ci de o societate bananieră, religioasă, ca în Mexic.

Numai un orb nu poate realiza diferenţa dintre capitalism (Coreea de Sud, adică Samsung) şi comunism (Coreea de Nord).

O ţară unde pupincuristul analfabetei Elena Ceauşescu, Vadim Tudor, ajunge senator, este clar o ţară de c*cat.

PSD, PNL, Mafia TV, nu suntem o ţară de pensionari! Nu prin pomeni electorale pentru pensionari se dezvoltă România!

Când cer băieţii mâna fetelor? Când s-au săturat de a lor.

„Palestinienii nu sunt oameni!”, spun unii. Corect. Ce om raţional ar crede în Allah, Mahomed şi fecioarele din „lumea aialaltă”.

La şoşocari şi alte specii de talibani religioşi, din cauza educaţiei precare, şi copiii ajung victime colaterale ale căsătoriei.

De ce există protecţia copilului în România? Pentru ca nişte bugetari care taie frunză la câini să încaseze lunar un salariu.

O fată: „Dacă vrei să pui un bărbat în genunchi, stai mai des în patru labe.”

Ce este mai important: călătoria sau destinaţia? Răspuns: în compania căror oameni faci călătoria.

Când ne uităm la un om de succes, ar trebui să vedem şi persoanele care au contribuit care au contribuit la acel succes.

Un sfat pentru fete. Nu alege un bărbat în funcţie de ceea ce-ţi oferă, ci în funcţie de ce este dispus să sacrifice pentru tine.

El: „Dragă, dacă tu ai şti să găteşti am concedia bucătarul.” Ea: „Iar dacă tu ai şti să faci sex, am concedia şi şoferul.”

Citeşte şi articolele:

A Saptea Dimensiune • 24-11-2023, 00:00:44 • 117 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri