X

Descoperire majoră în tehnologia armelor energetice! Armata Chinei ar fi reușit să creeze lasere infinite

Armata chineză a anunțat ceea ce ar putea fi o descoperire majoră în tehnologia armelor energetice, asta dacă se va confirma: chinezii ar ști cum să creeze lasere infinite.

După cum scrie South China Morning Post, reprezentanții Universității Naționale de Tehnologia Apărării din țară spun că au dezvoltat un sistem de răcire de ultimă generație care le-ar permite laserelor de înaltă energie să rămână alimentate „la infinit” fără să se încălzească prea mult.

Deși tehnologia laser există de zeci de ani, aceste fascicule de înaltă energie generează atât de multă căldură în exces, încât deseori scapă de sub control, împiedicând încercările anterioare de sisteme de arme similare din întreaga lume.

A reușit China să creeze lasere infinite?

Noul sistem de răcire al chinezilor, conform articolului din SCMP, ar folosi gazul care trece prin armă pentru a elimina excesul de căldură și ar permite realizarea de lasere infinite precise care nu își pierd puterea și nu scapă de sub control.

„Laserele de înaltă calitate pot fi produse nu numai în prima secundă, ci și menținute pe termen nelimitat”, a scris echipa într-o nouă lucrare despre presupusa tehnologie de răcire, publicată în jurnalul în limba chineză Acta Optica Sinica.

Statele Unite ale Americii, după cum notează SCMP, au analizat adesea tehnologii similare. Dar aceste proiecte nu au reușit în mare măsură să devină arme principale, deoarece, așa cum sugerează articolul, pur și simplu nu au fost suficient de distructive.

Câtă încredere putem avea în afirmațiile chinezilor?

Într-un tweet despre acest subiect, fostul oficial militar britanic Steve Weaver a remarcat că, dacă vestea este adevărată, aceasta ar pune China înaintea Statelor Unite în mai multe moduri.

„Dacă (oamenii de știință chinezi) au depășit problemele de încălzire și de distorsiuni, așa cum susțin, într-o unitate (relativ) suficient de mică”, a scris Weaver, „aceasta este o mare descoperire având în vedere eșecurile SUA în acest domeniu”.

Pe lângă faptul că oferă o alternativă presupus mai ieftină la sistemele vechi de rachete, deoarece nu vor avea nevoie de muniții tradiționale, aceste lasere răcite ar putea fi folosite și pentru a doborî sateliți precum cei din sistemul Starlink al lui Elon Musk, au declarat oamenii de știință militari pentru SCMP.

Dar afirmațiile nu ar trebui luate drept adevărate până când nu vedem sistemul în acțiune, mai ales după dezamăgirea dată de supraconductorii la temperatura camerei, subliniază Futurism.

Incredibilia • 21-08-2023, 00:00:53 • 437 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 10517 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri