X

„Coaliția lu’ Nicu și Marcel”. Ce a însemnat 2022 și care sunt pericolele noului an

Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD), sub umbrela lui Klaus Iohannis, au dominat anul 2022 și au asigurat liniștea președintelui. Sub o largă majoritate, care s-a folosit și de banii dați presei, Opoziția s-a auzit rar și fără impact. Ascensiunea curentului suveranist rămâne însă un pericol.

Adversarii politici din alegerile parlamentare au devenit principalii aliați care au decis politicile publice din România în 2022. PNL și PSD au trecut peste rivalități și, sprijinite de Klaus Iohannis, au asigurat o stabilitate politică, chiar dacă asta a reprezentat o trădare a electoratului, după cum remarcă analiștii.

PNL a pierdut rolul de vioara întâi a guvernării, deși a dat premierul, și a permis PSD să recapete acces la resurse și la pozițiile cheie în stat.

Citește și: Timișoara este Capitală Europeană a Culturii în 2023 VIDEO

Marele perdant al lui 2022 poate fi considerat partidul condus de Cătălin Drulă, USR. Măcinat de scandaluri interne după plecarea lui Dacian Cioloș, de sciziuni și de o luptă continuă pentru identitate, nu a obținut tracțiune electorală. F

Continuarea, în Europa Liberă!


Foto Octav Ganea – Inquam Photos

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Articolul „Coaliția lu’ Nicu și Marcel”. Ce a însemnat 2022 și care sunt pericolele noului an apare prima dată în PRESShub.

PressHUB • 03-01-2023, 12:01:56 • 435 vizualizari

Continuare pe PressHUB »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 9003 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri