X

Cenzura presei în perioada dictaturii PSD-Năstase (III)

Nevestele noastre sunt mai bune decât nevestele lor!

Săptămâna trecută (la începutul lunii decembrie 2004 – n.m.), la Sibiu, simţindu-se extrem de viril, Adrian Năstase a spus că este gata să demonstreze nevestelor celor de la Evenimentul zilei că el nu este homosexual. Ne amintim că, pe la începutul anilor ’90, acelaşi Năstase a propus şi soţiilor noastre, ale celor de la Academia Caţavencu, acelaşi lucru. Aşa că, ascultând propunerea de acum, avem o mare amărăciune amestecată cu gelozie: păi, se poate, Adrian, să ne înşeli nevestele noastre cu nevestele lor?

Prefectul de Buzău (din 2004 – n.m.) a prizat o supra-poză

Aşa de tare s-au mirat PSD-iştii că au câştigat şi fraudările astea (alegerile parlamentare din 2004 – n.m.), că mulţi dintre ei nu s-au mai putut abţine şi, de bucurie, au sărit. Cu săritul n-ar fi fost o problemă, dar stai să vezi pocinog la aterizare. Căci nu toţi au aterizat în cap, aşa cum şi-ar fi dorit multă lume, stă exemplul prefectului Ion Vasile de la Buzău, care nu s-a putut controla nervos şi a aterizat cu picioarele pe bannerele Alianţei D.A. (Alianţa Dreptate şi Adevăr, formată din PNL şi PD – n.m.). Culmea e că după ce a dansat ca proasta-n tubulară pe însemnele adversarului, prefectul a mai găsit resurse de excitare şi pentru a lega de bara maşinii sale bannerele şi a ale târî prin tot oraşul.

Peste numai câteva zile, a revenit de la fapte la vorbe şi a fost eroul următorului schimb de replici (telefonic) cu unul dintre jurnaliştii Mediafax:
„- Să-i spui lu’ Ciprian, lu’ colegu’ tău, că mi l-am făcut prieten pe viaţă…
Aaa… Asta în ghilimele, cred.
Că ştieee, ştie să facă poze bine. E nesimţit, băi. Dacă ăsta e pe post de paparazzi… asta este…”

Pentru pesediştii care n-au prins ideea, precizăm că „Ciprian” este fotoreporterul care l-a imortalizat pe prefect în toiul actului (ca să folosesc cuvinte civilizate) descris mai sus. Iar ce zice prefectul în replicile astea este ameninţare pe faţă.

Acum, stăm şi noi la o sămânţă şi judecăm: oare dacă un tătăică de la PSD îşi permite să ameninţe un jurnalist fără să păţească nimic, se poate proceda şi invers? Şi cum nu vedem de ce nu s-ar putea, îl poftim pe prefectul Vasile să ne dea de urgenţă un telefon la redacţie, că avem să-i transmitem câteva replici.

Poliţia lui Codiţă se pregăteşte de paparazii

Braţul de fier al legii din Dolj, adică poliţia locală, şi-a făcut ambiţia să pună mâna pe pixuri. Un gest care în aparenţă este frumos, dacă nu chiar eroic, având în vedere numărul de clase pe care le însumează secţiile de pe raza judeţului. Însă doar în aparenţă, pentru că poliţiştii de care ziceam nu vor să pună mâna pe pixuri ca să exerseze liniuţele şi bastonaşele pe care le învaţă cei ca dânşii în ultimul an de studii. Nicidecum.

Subordonaţii chestorului doljean Constantin Codiţă vor să facă asta pentru a le arăta ziariştilor că şi ei pot lovi cu arma scriiturii. Pe scurt, gaborii de la circulaţie au pornit cu pixul şi chitanţierul în mână vânătoarea ziariştilor care au scris urât de domnu’ comandant.

Deh, măcar câteva cerculeţe sub formă de zerouri să poată face şi ei, deşi le cam ard buricele degetelor de nişte bastonaşe pe spinări. („Academia Caţavencu”, nr. 678/2004)

Citeste si articolele:

A Saptea Dimensiune • 30-05-2023, 12:00:35 • 195 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 8726 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri