X

Ce se va întâmpla cu plăcuțele de înmatriculare, după modificarea Codului Rutier 2023

Codul Rutier a fost modificat în 2023 de mai multe ori, însă o nouă serie de schimbări vizează plăcuțele de înmatriculare. Proiectul de hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost aprobat în ședința de Guvern de vineri, 8 septembrie.

Noua schimbare aduce modificări în ceea ce privește Regulamentul de aplicare a Codului Rutier (Ordonanța de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice).

Noi modificări ale Codului Rutier! Ce se întâmplă cu plăcuțele de înmatriculare
Modificările vor avea în vedere numerele de înmatriculare la nivel de primării, abrevierile denumirilor localităților fiind înlocuite cu indicative numerice.

Proiectul de hotărâre inițiat de MAI va aduce schimbări în privința normelor referitoare la numerele de înmatriculare locale pentru vehiculele lente, printre care: tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate folosite în construcții, agricultură, silvicultură, tractoarele care nu necesită înmatriculare, dar și vehiculele cu tracțiune animală înregistrate.

În urma modificărilor, în locul abrevierilor denumirilor localităților, numerele de înmatriculare ale vehiculelor menționate anterior vor conține un indicativ numeric, stabilit prin ordin emis de ministrul Afacerilor Interne.

Articolul Ce se va întâmpla cu plăcuțele de înmatriculare, după modificarea Codului Rutier 2023 apare prima dată în Presshouse.ro.

Presshouse • 13-09-2023, 12:01:32 • 971 vizualizari

Continuare pe Presshouse »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 10554 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri