X

Ce efect poate avea singurătatea asupra diabeticilor. Experții trag un semnal de alarmă

Un studiu recent sugerează că singurătatea poate crește riscul de boli de inimă în rândul pacienților diabetici. Studiul, publicat în European Heart Journal, a constatat că singurătatea poate fi un factor de risc mai semnificativ pentru sănătatea cardiovasculară decât dieta, fumatul și depresia.

Cercetătorii au analizat datele a peste 18.000 de adulți cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, folosind baza de date UK Biobank. Ei au descoperit că persoanele care au obținut un scor mai mare la capitolul singurătate au avut un risc cu 26% mai mare de a dezvolta boli de inimă, comparativ cu cele cu scoruri mai mici.

Studiul a concluzionat, de asemenea, că singurătatea s-a clasat pe primul loc ca factor de predispoziție pentru bolile cardiovasculare în comparație cu obiceiurile de viață.

Profesorul Lu Qi, de la Universitatea Tulane, a subliniat importanța abordării singurătății la pacienții cu diabet și a orientării acestora către serviciile de sănătate mintală. El i-a încurajat pe diabetici să se implice în activități sociale și să construiască relații cu alte persoane care împărtășesc interese similare.

În general, acest studiu evidențiază importanța relațiilor sociale în menținerea sănătății cardiace pentru persoanele cu diabet.

Incredibilia • 16-11-2023, 12:00:56 • 350 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri