X

Care sunt cele opt schimbări ale stilului de viață care ne pot prelungi viața cu 20 de ani

Dacă ne schimbăm stilul de viață și adoptăm mai multe schimbări (ca să fim preciși, sunt opt la număr), am putea trăi mai mult cu încă 20 de ani.

Cel puțin asta arată un studiu recent efectuat de cercetători din SUA, care spune că o alimentație corectă, un somn odihnitor sau mișcarea ne pot prelungi viața.

Stilul de viață echilibrat, benefic și pentru sănătatea publică

„Cercetările noastre sugerează faptul că adoptarea unui stil de viață sănătos este important atât pentru bunăstarea personală, cât și pentru sănătatea publică. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine – totuși, chiar dacă facem mici modificări la vârsta de 40 de ani, la 50 de ani sau la 60 ne este, în continuare, benefic”, a spus Xuan-Mai Nguyen, specialist în sănătatea publică din Statele Unite ale Americii.

Raportul întocmit în urma analizei se bazează pe datele adunate pe parcursul perioadei 2011 – 2019 de la mai mult de 700.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 99 de ani, potrivit The Guardian.

Astfel, Xuan-Mai Nguyen și colegii cercetători au vrut să afle care sunt, de fapt, factorii ce pot fi asociați cu o viață mai lungă. Evidențele medicale incluse în proiect mai arată că, pe parcursul anilor cercetării, 33.375 de oameni au murit.

Peste 20 de ani în plus de viață pentru cei care și-au modificat obiceiurile

„Bărbații și femeile care au adoptat opt factori terapeutici și i-au inclus în stilul de viață au putut câștiga 22 sau 23 de ani în plus, comparativ cu cei care nu au adoptat deloc aceste modificări”, se arată în raportul întocmit.

Cele opt schimbări pe care le recomandă specialiștii, având în vedere raportul, sunt:

Incredibilia • 05-08-2023, 00:00:50 • 1156 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 12675 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri