X

Care este cea mai dificilă limbă din lume, potrivit specialiștilor

În zilele noastre, cunoașterea cât mai multor limbi străine este un mare avantaj. Așa-numiții poligloți se bucură de multe oportunități în ceea ce privește cariera și nu numai. Totuși, nu orice limbă poate fi ușor învățată, iar de multe ori unii renunță la studierea unei anumite limbi din cauza dificultății.

Cea mai grea limbă din lume

Unele limbi sunt mai ușor de învățat deoarece sună asemănător cu limba maternă, iar altele sunt dificile deoarece sună total diferit.

De exemplu, un român sau un spaniol nu va avea probleme să învețe italiana pentru că sunt limbi înrudite și destul de asemănătoare. Același lucru se întâmplă și cu limbile slave: un bulgar sau un sârb poate învăța foarte ușor rusa datorită faptului că aceste limbi fac parte din aceeași familie.

Deși dificultatea unei limbi diferă în funcție de familia din care face parte limba maternă, specialiștii de la UNESCO au studiat această chestiune și au aflat care este cea mai grea limbă din lume. Potrivit acestora, chineza este cea mai dificilă.

În limba chineză este foarte importantă pronunția, iar o pronunție incorectă poate schimba complet înțelesul cuvântului. Deci, dacă dorim să învățam chineza, trebuie să fim foarte atenți la tonuri și accente ca să nu înțelegem greșit.

Caractere chinezești. Foto: pexels

De asemenea, caracterele chinezești fac ca cititul să fie dificil. Fiecare copil din China învață 1.850 de caractere în timpul primilor 12 ani de școală, iar apoi susțin un examen. Cu toate acestea, tinerii trebuie să continue învățarea caracterelor, deoarece o persoană adultă din China trebuie să cunoască cel puțin 3.000 de caractere pentru a înțelege un articol dintr-un ziar.

A doua cea mai grea limbă din lume este greaca. Ea este considerată dificilă pentru că are multe cuvinte care se schimbă în funcție de cum sunt folosite. De exemplu, un cuvânt poate însemna ceva diferit atunci când îl folosim la plural sau la singular.

Pe locul al treilea se află limba arabă. Aceasta este grea din cauza alfabetului său și a modului în care se pronunță. În plus, araba se scrie și se citește de la dreapta la stânga, ceea ce poate fi derutant pentru mulți oameni.

Potrivit specialiștilor, alte limbi dificile sunt islandeza, japoneza și finlandeza. Acestea sunt considerate greu de învățat pentru că au reguli gramaticale complicate, iar cei care doresc să le vorbească fluent trebuie să depună mare efort.

Atlas Geografic • 28-06-2023, 00:00:33 • 904 vizualizari

Continuare pe Atlas Geografic »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 10517 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri