X

Biserica Catolică are oficial un episcop al Lunii

Pe 24 iulie 1969, atunci când Neil Armstrong și Buzz Aldrin au pășit pentru prima dată pe Lună, probabil că nu s-au gândit niciodată că acolo nu există o infrastructură religioasă și nici preoți.

Se pare că, după cea de-a doua expediție umană pe Lună, a existat deja un preot lunar însărcinat să se ocupe de nevoile religioase ale oamenilor care ajung acolo. Cu toate acestea, nici un preot nu a ajuns fizic până acum pe Lună.

De ce are Biserica Catolică un episcop lunar

Poate vă întrebați de ce un satelit gol ar avea propriul episcop. Această funcție importantă este ocupată în prezent episcopul John Noonan. Numirea sa este, de fapt, o consecință a unei reguli prevăzute în Codul de Drept Canonic al Bisericii Catolice din 1917. Potrivit IFL Science, regula prevede că orice teritoriu nou descoperit devine parte a diecezei din care a pornită expediția.

Ca urmare, teritoriul lunar a devenit parte a Diecezei de Orlando, de unde a plecat misiunea Apollo 11. Titlul de prim episcop lunar i-a revenit lui William Donald Borders. Trebuie menționat că o dieceză este o unitate administrativ-teritorială a Bisericii Catolice condusă de episcop.

Dacă vă surprinde faptul că există un episcop lunar, trebuie să știți că același lucru s-a întâmplat și cu Papa de la Roma. Episcopul Borders a avut o audiență cu Papa Paul al VI-lea după zborul pe Lună, în cadrul căreia i-ar fi spus: „Știți, Sfinte Părinte, eu sunt episcopul Lunii”. Papa a fost confuz pentru o clipă, înainte ca Borders să-i spună toate detaliile.

Desigur, titlul nu afectează volumul de muncă al episcopului. Potrivit cancelarului pentru afaceri canonice al Diecezei de Orlando, episcopul lunar nu face nimic, deoarece nu există ființe umane pe satelitul natural al Pământului. Dacă omenirea ar coloniza Luna, catolicii care s-ar stabili acolo ar fi sub jurisdicția acestui episcop.

Atlas Geografic • 21-01-2023, 00:00:42 • 272 vizualizari

Continuare pe Atlas Geografic »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 8726 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri