X

Amintiri de la intrarea României în NATO

În 2004, România intra oficial în NATO, adică în cea mai puternică organizaţie militară a lumii, care asigură protecţie şi siguranţă deplină membrilor săi. Niciodată în istoria sa, României nu i-au fost mai protejate graniţele, nu i-au fost mai sigure frontierele, nu i-au fost mai garantate drepturile, cum se întâmplă din 2004 până astăzi.

Dar tot în 2004, România era guvernată de grupul infracţional organizat cu acronimul PSD = ciuma roşie. Cum era tratată presa în 2004, inclusiv când era vorba de NATO, citim mai jos, într-o scurtă însemnare din acea perioadă.

Ion Iliescu faţă cu redacţiunea

Pe vremuri, când savura ness polonez la Editura Tehnică, Ion Iliescu nici nu-şi închipuia că va sta vreodată la cafele cu şefii de la NATO. Nici nu se gândea că va ajunge vreodată la un summit NATO, poate doar în calitate de prizonier de război.

Dar iată că istoria, imprevizibilă şi mai mereu nedreaptă, i-a înşelat aşteptările şi, săptămâna trecută (într-o săptămână din octombrie 2004 – n.m.), Ion Iliescu s-a trezit în mijlocul summit-ului NATO de la Braşov. Şi, culmea, nimeni nu l-a controlat prin buzunare de dinamită.

Intrarea n-a fost însă la fel de permisivă cu presa. La alocuţiunea lui Iliescu de la summit n-a fost lăsată să intre decât Televiziunea Română. Toţi ceilalţi jurnalişti au fost opriţi de jandarmii şi de SPP-iştii mobilizaţi la 70 de metri în faţa Casei Armatei.

La caravana NATO, câinele de pază al democraţiei a lătrat degeaba, iar Ion Iliescu nu i-a declarat nimic, nici măcar un „măi, animalule!”. („Academia Caţavencu”, nr. 671/2004)

Citeste si articolele:

A Saptea Dimensiune • 25-09-2022, 12:00:44 • 303 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 9003 articole • 111 documentare • 522 melodii • 888 bancuri