X

Amazon, bună de plată: Unde și-a „băgat nasul” gigantul, cum plătește pentru asta

Autoritățile franceze de protecție a datelor au amendat Amazon.com cu 32 de milioane de euro, invocând preocupări legate de sistemul de monitorizare a angajaților companiei.

Comisia Națională pentru Informatică și Libertăți din Franța (CNIL) și-a exprimat nemulțumirea cu privire la scanerele folosite de Amazon pentru a monitoriza activitatea și performanța angajaților săi, descriind sistemul ca fiind „excesiv de intruziv”.

CNIL a subliniat că practicile de monitorizare ale Amazon diferă de metodele tradiționale datorită naturii extinse și persistente a monitorizării. De asemenea, compania a fost sancționată pentru probleme de securitate legate de sistemul său de supraveghere video.

Cu toate acestea, Amazon a respins concluziile CNIL și a declarat că intenționează să facă apel la această decizie. Compania și-a apărat utilizarea sistemelor de gestionare a depozitelor, susținând că acestea sunt necesare pentru siguranța operațională, calitate și eficiență.

În plus, Amazon și Apple au fost amendate cu un total de 194,1 milioane de euro pentru încălcări ale normelor antitrust în Spania.

Amenzile au fost legate de un acord încheiat între cele două companii în 2018, care ar fi limitat numărul de vânzători de produse Apple pe platforma Amazon și ar fi restricționat accesul comercianților cu amănuntul care nu sunt spanioli la clienții spanioli.

Incredibilia • 25-01-2024, 00:00:53 • 235 vizualizari

Continuare pe Incredibilia »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 14125 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri