X

A şaptea dimensiune pe Facebook (DCLXXXIII)

19 ianuarie 2022

Unde sunt “dacii liberi” când vine vorba despre păstrarea patrimoniului naţional?! Unde sunt secăturile care încalcă regulile din pandemie, pentru a protesta împotriva normalităţii (e normal să te protejezi în anumite momente istorice), dar nu mişcă un deget pentru protejarea de uitare a trecutului nostru românesc, atât cât este şi aşa cum este?!

Soluţia pentru România, pentru viitorul său prosper, între naţiunile civilizate ale Europei şi ale lumii: scoaterea în afara legii a ciumelor bubonice AUR şi PSD! Plus judecarea liderilor acestor formaţiuni criminale, infracţionale pentru tot răul făcut României, oamenilor acestei ţări, care-şi doresc o ţară liberă, comparabilă cu tările prospere ale Vestului şi nu un ghetou rusesc, nu o ţară bananieră în care mafioţii, corupţii şi interlopii fac legea şi legile.

„Armand Călinescu, născut la Pitești la 22 mai 1893, este una dintre personalitățile de seamă nu numai ale Piteștiului (a fost numit chiar Cetățean de onoare pentru câte a făcut pentru oraș), ci și ale României.

A fost un jurist eminent, om politic, ministru și prim-ministru. A fost ucis mișelește de o bandă de legionari, la 21 septembrie 1939, ca răzbunare pentru măsurile pe care le luase împotriva Mișcării Legionare. Atât de mare a fost ura legionarilor împotriva sa încât, în ianuarie 1941, câțiva elevi teologi legionari i-au aruncat mormântul în aer de la Curtea de Argeș, iar prefectul legionar a interzis realizarea bustului pe care primarul Piteștiului încercase să-l realizeze prin colectă publică. Până și bustul realizat în 1991 de fiul său Barbu Armand Călinescu în București a fost vandalizat.” (infopitesti.ro)

Citeşte şi articolele:

A Saptea Dimensiune • 01-11-2022, 12:00:43 • 185 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 10529 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri