X

A şaptea dimensiune pe Facebook (DCLXII)


17 septembrie 2021

La fel cum vor face şi în dictatura comunistă, atunci când turnau la Securitate, popii ortodocşi din Ardeal i-au vândut pe Horea, Cloşca şi Crişan pentru nişte arginţi.

La fel cum vor face după decembrie 1989, atunci când au votat PSD = ciuma roşie = mafia în schimbul unor pomeni electorale, ţăranii români i-au vândut pe Horea, Cloşca şi Crişan pentru nişte arginţi.

Mândri că suntem români! (hăăăă, hăăăăă, hăăăăăăă)

„Pentru a-l prinde pe Horea, nobilii au pus pe capul lui un premiu de 300 de galbeni. Pasurile de trecere în Țara Românească și Moldova erau riguros supravegheate, ca nu cumva capii revoluției să fugă acolo. Guvernul din Viena a intervenit și la Constantinopol, pentru ca turcii să nu dea azil răsculaților transilvani. Prin trădare, la 27 decembrie 1784, de către pădurarul Anton Melzer din Abrud, Horea și Cloșca au fost prinși în pădurea Scorușetului din Munții Gilăului. În 30 ianuarie 1785 a căzut prizonier și Crișan, vândut de nouă țărani din Cărpeniș, căpeteniile lor fiind preoții ortodocși din acel sat, tată și fiu (Popa Moise/ă și Popa Moise/ă cel Tânăr)[2] . Arestații au fost depuși la Alba Iulia.

S-a constituit o comisie de anchetă, condusă de baronul Anton Iankovic, care a cercetat desfășurarea răscoalei și pe cei trei conducători ai acesteia.

Crișan s-a spânzurat în închisoare, iar Horea și Cloșca au fost supuși celei mai grele pedepse prevăzută de Constitutio Criminalis Theresiana, prin frângerea cu roată. În ziua de 28 februarie, orele 9:00, a început procesiunea execuției. Horea și Cloșca au fost transportați în două care separate, având alături până în momentul execuției pe preotul Rațiu din Maierii Bălgradului. Procesiunea era încadrată de un escadron de cavalerie de Toscana și aproximativ de 300 de pedestrași și husari. Pe Dealul Furcilor (astăzi Dealul lui Horea), în jurul podiumului amenajat, au fost aduși cu forța între 2.500-3.000 de iobagi români, câte trei tineri și trei bătrâni, din peste 400 de sate din cele patru comitate apropiate, unde s-au desfășurat principalele evenimente ale răscoalei.

Execuția prin tragere pe roată s-a desfășurat după un ritual dinainte stabilit. Mai întâi a fost executat Cloșca care a primit 20 de lovituri, în timp ce Horea asista în picioare. A urmat Horea, căruia i-au dat 4 lovituri prin care i-au zdrobit picioarele, apoi călăul, pe nume Grancea Rakoczi din Alba Iulia, i-a zdrobit pieptul și după alte 8-9 lovituri și-a dat sufletul. Conform sentinței, organele interne au fost îngropate pe Dealul Furcilor, iar corpurile le-au fost tăiate în 4 părți și puse în țeapă în cele mai importante localități din comitatele Alba și Hunedoara pentru intimidarea poporului. Corpul lui Crișan a fost tratat în aceeași manieră.

Răsplata promisă și dată de împăratul de la Viena pentru cei care s-au implicat în prinderea conducătorilor răscoalei a fost imediată. Din lucrarea academicianului David Prodan, „Răscoala lui Horea“, volumul II, reiese că cei șapte țărani moți care i-au prins pe Horea și Cloșca urmau să primească 600 galbeni (n.r. monedă de aur) și să fie eliberați din iobăgie, iar pădurarul responsabil de planul prinderii 100 de galbeni. Premiați urmau să fie și țăranii români care l-au trădat pe Crișan, cu 30 de galbeni, dar și o medalie de aur pentru protopopul ortodox Iosif Adamovici și 70 de galbeni pentru cei care au participat de prinderea lui Crișan. „Dar pentru ca această recompensă să-și atingă în cel mai înalt grad scopul, se știe că împărțirea premiilor s-a efectuat cu solemnitatea necesară, în prezența mulțimii care se adună obișnuit în zilele de târg“, notează David Prodan.” (Wikipedia)

„Brukenthal şi răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan Răscoala lui Horia, Cloşca şi Crişan a avut loc în anul 1784, în timp ce guvernator al Transilvaniei era Samuel Brukenthal. Răscoala a fost atât de puternică încât a fost nevoie de intervenţia imperialilor. Brukenthal nu a fost implicat în prinderea, anchetarea şi execuţia capilor răscoalei. Împăratul Iosif al II-lea nu avea o simpatie pentru Brukenthal, protejatul mamei sale. Având în vedere situaţia gravă din Transilvania, l-a trimis să rezolve situaţia pe Anton von Jankovich, un comisar aflat în serviciul direct al împăratului şi care nu dădea socoteală pentru acţiunile sale guvernatorului Transilvaniei. Tot trimişii direcţi ai împăratului Iosif al II-lea au negociat şi răsplata oferită moţilor care l-au trădat şi l-au prins pe Horia. Iosif al II-lea a oferit câte 600 de galbeni celor şapte moţi care l-au prins pe Horia şi Cloşca şi eliberarea din iobăgie. Protopopul Adamovici, implicat de asemenea în prinderea lui Horia, a primit o medalie de aur. Cu alte cuvinte, capiii răscoalei au fost prinşi în primul rând prin complicitatea moţilor care l-au trădat pe Horia.” (adevarul.ro)

Şi un comentariu postat de acelaşi Dumitru Căruntu, administratorul paginii „A şaptea dimensiune” pe Facebook.

Trebuie plecat de la axioma că România, prin majoritatea cetăţenilor săi, este o ţară de căcat (vedeţi numai gunoaiele aruncate oriunde).

România mai este şi o ţară ţiganizată, în special de televizunile lui Voiculescu (Antena 1, Antena 2, …), dar nu numai (vedeţi procentul românaşilor verzi care ascultă manele, muzica ţiganilor; dacă acel lălăit infect se poate numi muzică).

Plecând de la aceste premise, este clar că un grup infracţional organizat cu acronimul PSD şi-a permis, fără opoziţia majorităţii turmei ce formează România, să ne trimită în case şi pe stradă criminali, hoţi, violatori.

România este o ţară de căcat şi prin faptul că majoritatea cetăţenilor săi, dacă au pâine (cupoane de vacanţă etc.) şi circ (Antena 3, România TV etc.), are puternice dureri în cur legat de ce fac politicienii hoţi, corupţi şi mafioţi.

România este o ţară de căcat şi deoarece majoritatea celor din învăţământ sunt de partea mafioţilor din politică, deşi reprezintă, cică, luminile noului, ale progresului (hăăăăă, hăăăă, hăăăăă).

România este o ţară de căcat doarece şi acum linge în cur un dictator, Nicolae Ceausescu, care a înfometat şi izolat această ţară, şi care i-a învăţăt pe români să mintă (comunismul a însemnat o industrie a minciunii), să fure (comunismul a însemnat o industrie a hoţiei), să urască lumea liberă, prosperă şi civilizată etc.

Din toate aceste considerente, şi din multe altele, cred că România nu are niciun viitor mai de doamne ajută. Va fi oaia neagră a Europei, ţara ţiganilor hoţi şi cerşetori, precum şi a politicienilor corupţi.

Citeşte şi articolele:

A Saptea Dimensiune • 11-10-2022, 00:00:38 • 253 vizualizari

Continuare pe A Saptea Dimensiune »

 

CovidFacebookHotNightsAuto InfoStiri AlexandriaLicitatii Publice • 14246 articole • 111 documentare • 531 melodii • 888 bancuri